Inschrijven

 

Basisschool

Inschrijvingen voor het schooljaar 2020 -2021.

De coronaperikelen hebben ons genoodzaakt de werkwijze van de inschrijvingen bij te sturen voor het schooljaar 2020-2021. Omdat fysieke inschrijvingen niet mogelijk zijn, schakelen wij over naar digitale inschrijvingen.
 
U kunt uw kind als nieuwe leerling inschrijven voor de kleuterschool of de lagere school van onze verschillende campussen vanaf 26 mei via deze link.
 
Na de digitale aanmelding tot inschrijving zal een van onze medewerkers telefonisch contact opnemen om de inschrijving te finaliseren.
 
Om de inschrijving definitief te maken hebben we ook een identiteitsbewijs van uw kind nodig (kopie identiteitskaart of kids-id of isi-kaart) en een handtekening.
 
Gelieve hiervoor persoonlijk langs te komen:
-          Van woensdag 1/07 tot en met dinsdag 7/07 van 9.00u tot 12.00u
-          Van maandag 24/08 tot en met vrijdag 28/08 van 9.00u tot 12.00u
 
Nog vragen of hulp nodig bij het digitaal inschrijven? Neem contact op met de school op 052/22 28 16 of via basisschool@romerocollege.be
 
 

Oorspronkelijke regeling, maar gewijzigd wegens corona:

Eerste periode: 
(vanaf 3 februari tot en met 21 februari 2020)

Voor broers, zussen en kinderen van personeel

Tweede periode: 
(vanaf 2 maart tot en met 3 april 2020)

Iedereen mag inschrijven, maar er wordt rekening gehouden met indicatorleerlingen en niet-indactorleerlingen.

Een kind wordt als indicatorleerling omschreven als ofwel de moeder niet in het bezit is van een diploma of getuigschrift secundair onderwijs, ofwel het gezin in het schooljaar van of voor de inschrijving minstens één schooltoelage van de Vlaamse Gemeenschap heeft gekregen.

Tweede periode: 
(vanaf 20 april 2020)

Vrije inschrijvingen 

Waar?

Sas 38 | 9200 Dendermonde
T 052 22 28 16

 Zeker meebrengen:

 • KIDS-ID van uw kind
 • voor een lagere schoolkind: het laatste rapport

 

Onze infomomenten met gelegenheid tot het bezoeken van de kleuterklassen gaan door op dinsdag 18 februari 2020 om 19.30 uur op:
- campus Sas, Sas 39
- campus Pijnderslaan, Pijnderslaan 90

 

Buitengewoon basisonderwijs

Inschrijvingen voor het schooljaar 2019 -2020.

Eerste periode: 

(vanaf 1 februari tot en met 5 april 2019)

Kinderen met broers en zussen op school en kinderen van personeel

Tweede periode: 
(vanaf dinsdag 23 april 2019)

Vrije inschrijvingen

Waar?

Zuidlaan 34 | 9200 Dendermonde
T 052 21 52 13

 Zeker meebrengen:

 • KIDS-ID van uw kind
 • voor een lagere schoolkind: het laatste rapport

Secundair Onderwijs

Klik hier voor een informatiebrochure van onze school.

Klik hier voor een kiesschema om je te helpen bij je studiekeuze in het eerste jaar.

Klik hier om de informatiebrochure van de Eerste Graad aan te vragen. Dan sturen we die zo snel mogelijk op.

Weet je als toekomstige leerling niet goed wat kiezen? Doe dan onze quiz om je te helpen bij de keuze van je studiepakket. Let wel op dat deze quiz niet wetenschappelijk onderbouwd is! Het is gewoon een leuke manier om met de verschillende studiemogelijkheden kennis te maken. Laat de quiz vooral een beginpunt zijn om met je ouders over je studiekeuze te praten. Klik hier voor de studiequiz. Lees zeker ook op onze site over de verschillende studierichtingen.

INSCHRIJVINGEN  EERSTEJAARS 2020-2021

De coronaperikelen hebben ons genoodzaakt de werkwijze van de inschrijvingen bij te sturen voor het schooljaar 2020-2021.

Inschrijvingen voor 1B - 1 september 2020

Vanaf maandag 18 mei om 10 uur kon u op onze schoolsite uw dochter/zoon inschrijven voor het eerste leerjaar B. De online inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Inschrijvingen voor 1A - 1 september 2020

Wens je je kind digitaal in te schrijven voor 1A, dan kon dat hier vanaf maandag 20 april 2020. De online inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Om de inschrijving voor 1A of 1B definitief te maken hebben we ook enkele documenten (getuigschrift lagere school voor 1A / attest lagere school voor 1B, kopie identiteitskaart of kids-id, rapport....) én een handtekening nodig. Wie digitaal inschreef via onze website werd telefonisch gecontacteerd om de inschrijving te voltooien. Om de inschrijving definitief te maken hebben we ook een kopie of foto nodig van onderstaande documenten:

  • getuigschrift lagere school of een attest van gevolgde leerjaren
  • laatste (semester)rapport van de lagere school
  • een advies van de lagere school
  • eventueel zorgformulier

Aangezien we jullie hiervoor nog steeds niet op school mogen ontvangen, willen we jullie vragen om tegen 5 juli een ingescande kopie of duidelijk leesbare foto van deze documenten te mailen naar  inschrijvingen@romerocollege.be. Willen jullie in het onderwerp van de mail naam van de leerling en studierichting/talentmodule vermelden? De documenten kunnen ook in een gesloten omslag worden binnengebracht met duidelijke vermelding ‘Eerste Graad Óscar Romerocollege’ op Kerkstraat 60, 9200 Dendermonde.

Hebben jullie nog vragen? Neem contact op met de school op 052 69 01 40 of via info.eerstegraad@romerocollege.be.

We nodigen jullie meteen ook uit voor de onthaalavonden in augustus. Op dinsdagavond 25 augustus ontvangen we ouders en leerlingen van 1STEM-technieken, 1STEM-wetenschappen en 1 Klassieke talen;  op woensdagavond 26 augustus voor ouders en leerlingen van 1Maatschappij en welzijn, 1 Taal en wetenschappen, 1B (OK), Sport, Sport-wetenschappen ...

Er volgt nog een officiële uitnodiging per mail in de week van 18 augustus met meer info. Houden jullie dit moment alvast vrij?

 

Inschrijvingen voor het 2de tot en met 7de jaar - 1 september 2020

Voor het 2de tot en met het 7de jaar kan u uw zoon of dochter als nieuwe leerling vanaf maandag 25 mei om 10:00 via de site inschrijven, maar ondertussen zijn de online inschrijvingen afgesloten met uitzondering van leerlingen voor het Centrum Leren en Werken. 

Klik hier om u online in te schrijven voor het Centrum Leren en Werken.

Nog vragen of hulp nodig bij het digitaal inschrijven? Neem contact op met de school op 052 69 01 40 of via info.eerstegraad@romerocollege.be.

 

 

 

Heeft u nog vragen over het inschrijvingsrecht?

Op www.inschrijvingsrecht.be vindt u de brochure “Inschrijven in een school in 15 vragen”. Daar vindt u ook een korte vertaling in een aantal andere talenU kan eventueel ook bellen naar Mevr. Liesbeth Croene op het nummer 0473/938925 of mailen naar liesbeth.croene@ond.vlaanderen.be

 

 

 
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.