Medailles voor Romeroteam op MOEV Kampioenschap Wielrennen

Michiel lukt de dubbel, Brenda zorgt voor het eerste Romero-goud

Elk jaar, eind oktober, trekt een delegatie van onze school naar het verre Limburg om deel te nemen aan het kampioenschap wielrennen op de weg, voor leerlingen en leerkrachten. Je hoeft geen coureur te zijn om te mogen deelnemen. Ook niet-vergunninghouders, leerlingen die niet aangesloten zijn bij een wielerfederatie, kunnen zich eens meten en proeven van ‘de koers’.

Even na 10 uur, kwam Silven De Cock (2de Moderne E) als eerste van het Óscar Romerocollege aan de start. Hij is aangesloten bij wielerclub Noord-West Brabant. Samen met zijn papa Bart gaat hij regelmatig op fietstraining. De race in Leopoldsburg was een perfecte voorbereiding op het komende winterseizoen, want dan wil Silven het ook eens in het veldrijden proberen.

Senne Van Den Neste (2de Moderne B) startte als niet-vergunninghouder in de volgende wedstrijd. Voor hem was het de vuurdoop in zijn eerste race ever. “Ik fiets regelmatig met mijn papa”, lichtte Senne zijn voorbereiding toe. Dus wou hij ook eens – net als papa Johan –  aan de start van een echte race staan.  Dat gebeurt onder de begeleiding: eerst fietsten de jongens en meisjes, gecontroleerd door twee voorrijders, een verkenningsrondje van 3 km. Daarna werden ze ‘los’ gelaten.

Arne De Visscher finishte vorig jaar als 4de bij de niet-coureurs. Tijdens het wekelijkse fietstochtje is hij niet bang om eventjes naar de Muur van Geraardsbergen te rijden. Maar Arne is ook een uitstekend waterpolospeler en zaterdag ging het na de koers vliegensvlug met opa en oma naar een West-Vlaams zwembad om daar een wedstrijd te … euh … zwemmen. “Ik denk er aan om het later als triatleet te proberen.” 

Brent D’hooghe (5de Industriële Wetenschappen) blonk vorig jaar uit bij de niet-aangeslotenen. Het voorbije jaar vroeg hij een vergunning aan bij Cycling Vlaanderen en zette zijn eerste stappen als wielrenner. In Leopoldsburg moest hij opboksen tegen jongens die al enkele jaren het klappen van de zweep kennen. Ondanks een verdienstelijke wedstrijd kreeg hij niet de beloning die hij voor zijn inzet verdiende. Maar wel een stuk koerservaring rijker en dat is misschien wel belangrijker dan een verdienstelijke ereplaats!

Jorn Gerlo (5de Industriële Wetenschappen) en Michiel Coppens (5de Sociaal-Technische Wetenschappen) kwamen na de middag aan de start in de 10de reeks. Eén rondje gecontroleerd achter de voorrijders en dan werd de bende losgelaten. Michiel startte met steile ambities: vorig jaar goud, daar wou hij een vervolg aan breien. Zou hij, meer dan 10 jaar na Ken Braem – oud-leerling van VHTI – er in slagen om de dubbel te realiseren en twee keer op rij in zijn leeftijdsreeks te zegevieren?

De gouden stralen van een schitterend herfstzon weerspiegelden op het blinkende asfalt van de lange laatste rechte lijn op de Lommelsesteenweg. In die glinstering zagen we in de verte een stipje dat alsmaar groter werd. De eenzame fietser zoevde gestroomlijnd op de finish af. Michiel had rustig de tijd om de handen in de lucht te steken en de vuisten te ballen. De begeleidende leerkrachten Johan Van Den Neste en Marc Lefevre stonden met open mond te kijken naar zoveel machtsvertoon.

En het was nog niet gedaan. Even later spurtte Jorn zich naar een knappe 3de plaats. Het was een prachtig podium, met goud en brons voor het Óscar Romerocollege.

Last but not least… de prestatie van de leerkrachten Gert Lijnneel en Brenda Saeys. De voorrijders hadden zich maar net aan de kant gezet of de vlam sloeg in de pan! Bij de eerstvolgende doortocht kregen we vier leiders. Maar kort daarop volgde een drietal met daarbij Gert en Brenda. “We zijn nog tot op 50 m van de leiders gekomen, maar de strijd was te ongelijk. Het stukje met tegenwind was er teveel aan”, zuchtte Gert. 

“Brenda Saeys van het Óscar Romerocollege Dendermonde staat goed haar mannetje”, was het commentaar van de speaker door de micro.  De cijfers logen niet: 37,8 km gemiddeld, onthulde de fietscomputer achteraf. Wauw!

Ronde na ronde werden de andere achtervolgers op een steeds grotere achterstand gefietst: de buit was binnen. De gedoodverfde favoriete, Nele Pipeleers, de voorbije jaren ongenaakbaar, was de eerste om Brenda te feliciteren: sportiviteit en fair play: ook dat is schoolsport.

Gert won met de vingers in de neusgaten de spurt voor de vijfde plaats. Een prachtprestatie voor zijn eerste deelname.

Brenda was heel diep gegaan maar het allereerste goud voor een Óscar Romeroleerkracht maakte in één klap alles goed. Proficiat aan alle deelnemers en begeleiders!

Met dank aan Frans Van Nuffel voor dit uitgebreide verslag en aan Snufvelo voor de foto’s.

 

 Beschrijving van de foto's:

  • Op een herfstige zaterdag, ’s morgens vroeg uit de veren: de man van de logistiek en de coaching, collega Marc Lefevre, zorgde dat de vlag van Oscar Romero wapperde in het verre Limburg.
  • Silven De Cock en papa Bart, na afloop van de race.
  • Senne Van Den Neste, geconcentreerd aan de start van zijn allereerste koers.
  • Arne De Visscher, na afloop meteen met opa en oma in de auto om nog een match waterpolo te gaan spelen.
  • Jorn Gerlo, Brent D’hooghe en Michiel Coppens, samen met de supporters, voor de start van de wedstrijd.
  • Michiel kwam solo over de finish.
  • Goud en brons voor Michiel en Jorn.
  • Gert en Brenda, samen met de mental coaches, Johan en Marc.
  • Brenda Saeys, de eerste leerkracht die een gouden wielerplak behaalt voor het Oscar Romerocollege Dendermonde.

 

Bekijk de foto's