Optreden De Valse Teefjes voor Kom Op Tegen Kanker

Cabaretkoor De Valse Teefjes brengt "Vrouwentongen Veel culot" speciaal voor Kom Op Tegen Kanker.

 

Beste leerling, ouder, collega of sympathisant

In mei deed onze school voor de tweede keer mee met de 1000 km Trappen Tegen Kanker. We slaagden er toen in om zowaar drie teams samen te stellen van elk acht coureurs en een bedrag te verzamelen van 15 000 euro. Een gigantisch succes!

Dit schooljaar mikken we iets minder hoog, maar we blijven ambitieus om opnieuw twee teams aan de start zien te krijgen en dus ook 11 000 euro in te zamelen. Een van onze activiteiten vorig schooljaar was het optreden van comedian Arnout van den Bossche in CC Belgica.

We gooien het dit jaar over een ietwat andere boeg, maar blijven te gast in hetzelfde huis. We vonden cabaretkoor De Valse Teefjes bereid om hun voorstelling Vrouwentongen Veel culot voor KOTK te brengen. De Valse Teefjes?

Uit de perstekst waarmee ze hun voorstelling aankondigden een tijd terug:

Voor de derde show Vrouwentongen veel culot kozen de Valse Teefjes voor de sanseveria als beeld en uitgangspunt. De sanseveria verdraagt immers droogte en tegenslagen en zelfs in ongunstige omstandigheden floreert zij op buitengewoon gracieuze wijze. 

De voorstelling Vrouwentongen veel culot bezingt met lef en humor de zon- én schaduwzijde van het hedendaagse (vrouwen)leven. Vrouwentongen veel culot verhaalt even ongegeneerd over de prille verliefdheid van een vijftigjarige puber als over de burn-out die ons boven het hoofd hangt. Ze onthult de verdoken affaire, het verlangen naar intimiteit en de vereiste aan een ideaalbeeld te voldoen. Vrouwentongen veel culot gaat over kwetsbaarheid, aftakeling en dood maar brengt evenzeer een ode aan schoonheid en veerkracht, aan de zotte vreugde van moeders en dochters die we zijn. 

Nieuwsgierig om deze bijzondere voorstelling aan den lijve te ondervinden? Aarzel niet en spreek mensen uit je kennissenkring aan om mee te gaan. Het belooft een amusante en bij momenten hilarische avond te worden.

De kaarten kosten 20,00 euro per persoon en kunnen hier besteld worden. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 15 mei 2020 om 20.00 uur in de zaal Belgica in Dendermonde.