Youth Action Day op donderdag 18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober 2018 is het opnieuw de Youth Action Day, voorheen beter gekend als ‘Zuiddag’.De vierdes van W&M en E&IT gaan aan de slag in een bedrijf, organisatie of bij een particulier. De vergoeding die ze hiervoor krijgen, staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. De werkgever betaalt 50 euro per werkende leerling.

YOUCA kiest elk jaar zorgvuldig een project van een andere erkende en gecontroleerde organisatie. Dit jaar werkt YOUCA samen met Plan International België. Beide organisaties hebben één doel voor ogen: een duidelijke impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jongeren en specifiek van meisjes in Nueva Prosperina, één van de meest achtergestelde wijken van Guayaquil, Ecuador. Meer info over het project vind je op https://www.youca.be/

De zoektocht naar jobs is volop aan de gang. Misschien hebben jullie of iemand uit de familie, kennissenkring een job voor deze dag ter beschikking? Het zou fijn zijn mochten jullie ons dit dan zo snel mogelijk laten weten via mail (merel.henau@romerocollege.be of veerle.buggenhout@romerocollege.be ).

Alvast bedankt!