Nieuws

Proclamatie laatstejaars

Op dinsdag 27 juni namen we afscheid van onze laatstejaars.

De dankviering en plechtige proclamatie vond plaats in de dekenale kerk van Dendermonde. Daarna volgde nog een receptie.

We wensen onze laatstejaars heel veel succes toe volgend schooljaar. We zullen hen missen.

 

Met dank aan fotografen Marian Nijs, Pieter Stevens en Maaike Van Wemmel.

 

(Meer foto's volgen ...)

Lees meer

3OR op bedrijfsbezoek naar Colruyt Dendermonde

3 OR heeft op 30 mei Colruyt Dendermonde bezocht. De leerlingen zijn daar op bedrijfsbezoek geweest om een werkplek te leren kennen.

De eerste stopplaats was de transitzone. In deze zone worden alle goederen geleverd om ze in de rekken te plaatsen. De inkomende producten worden dus onmiddellijk in de winkelruimte geplaatst.

Lees meer

Voorleesmoment kleuters 6OR-OL

Op woensdag 7 juni was het eindelijk zover ... De leerlingen van 6OR-OL bezorgden de kleuters van het Óscar Romerocollege een zalig voorleesmoment.

Uit de foto's blijkt wel het enthousiasme van de leerlingen èn vooral van de kleuters.

Speciale dank aan de juffen die dit initiatief steunden met raad en daad. Bij het afscheid zei een van de kleuters tegen haar juf: "Het was zo leuk, juf!"

Met dank aan Bruno Sacré voor het verslag en de foto's.

Lees meer

SVs Survival Trophy

Op 24 mei namen 16 leerlingen van de domeinen EC&IT, W&M en T&EW deel aan de Survival Trophy, georganiseerd door SVS.

Ploegen van vier personen leggen zo snel mogelijk een off-road parcours af dat bezaaid is met spectaculaire hindernissen: een mix van modder, water, netten, obstakels, balken, banden, touwen, containers, hellingen en nog veel meer ... 

Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan, elkaar helpen en grenzen verleggen. Onderweg en vooral daarna genieten van van de geleverde inspanningen... dat is waar het om gaat bij de Survival Trophy!

Lees meer

Toonmoment vrije ruimte

Op dinsdag 31 mei organiseerden de leerlingen van enkele seminaries binnen de vrije ruimte hun toonmoment.

Leerlingen van het seminarie Artscène, met als begeleidende leerkracht Pascale Roels, openden de avond met Frans toneel. Ze brachten, onder leiding van de Franse regisseur Adèle Bourret, het stuk “Mascarade”, geschreven door Nancy Huston. Het is een komisch theaterstuk met filosofische ondertoon, waarin korte scènes met veel humor en boordevol woordspelingen elkaar opvolgen.

Lees meer

Pagina's