Nieuws

Wielrennen op de weg in Zolder – SVS-kampioenschap op zaterdag 21 oktober 2017

The best ever: Wielrennen op de weg in Zolder – SVS-kampioenschap op zaterdag 21 oktober 2017
 
De voorlaatste zaterdag voor de herfstvakantie: opstaan om 6 uur, gietende regen op de snelweg  Brussel-Leuven-Hasselt-Zolder en koud. De terugkeer in de late namiddag: een klein warm herfstzonnetje op de autosnelweg, een vuile fiets in de koffer én een voldaan gevoel: Óscar Romero – well done!

Lees meer

YOUCA Action Day

Vandaag was het eindelijk zover ... onze vierdejaars gingen een dagje aan het werk voor het goede doel, een project in El Salvador.

Bedankt aan alle werkgevers voor hun steun!

Bedankt aan de leerlingen voor hun enthousiasme!

Bedankt aan de leerkrachten voor hun bezoekjes!

Bedankt aan het secretariaat voor de vele klusjes!

 

Lees meer

Even terug in de tijd ...

Maandag 16 oktober stond voor onze zesde- en zevendejaars volledig in het teken van herinneringseducatie en burgerschap. Enerzijds brachten ze een bezoek aan het Fort van Breendonk. Een gepassioneerde gids vertelde over het leven in dit kamp dat door de nazi’s gebruikt werd voor het verzamelen, folteren en ter dood brengen van onder meer politieke tegenstanders, verzetslieden en joodse weerstanders. Het bezoek aan onder meer de folterkamer, de isolatiecellen en de executieplaats maakte op de leerlingen een diepe indruk.

Lees meer

Hoog bezoek uit El Salvador

Op vrijdag 13 oktober kwamen 2 jonge ambassadeurs van het YOUCA-project samen met hun tolk naar onze school om hun land en het project Trias voor te stellen.

Het was een boeiende, aangrijpende getuigenis die onze vierdejaars extra motiveerde om op donderdag 19 oktober, de grote YOUCA Action Day, hun beste beentje voor te zetten en een dagje te gaan werken voor het goeie doel.

Lees meer

De helden van Arnout achterna ...

Naast pater De Smet (standbeeld op het Kerkplein) kent Dendermonde nog een bekende persoon. In navolging van het televisieprogramma op Eén 'De helden van Arnout' gingen wij op zoek naar de figuur van Polydore de Keyser. Wie konden we beter vragen dan onze burgemeester om ons hierover meer uitleg te geven?

Vorige vrijdag ontmoetten we mekaar in het stadhuis waar hij enthousiast vertelde over deze bijzondere Dendermondenaar. Het is immers niet alledaags om burgemeester van Londen te worden.

Ook wij gaan de helden van Arnout achterna ...

Lees meer

Pagina's