Scholierenploeg ORC gaat naar volgende ronde na ware thriller

Op woensdag 9 januari trok onze voetbalploeg uit de derde graad richting Mariakerke om daar het plaatselijke atheneum te bekampen. Het werd een ware strijd waar winst en verlies dicht bij elkaar lagen. Onze leerlingen combineerden beter, maar kregen toch tweemaal het deksel op de neus en na een halfuur stond het 2-0. Toch bleven ze erin geloven en dankzij doelpunten van Sascha De Cock en Ruben Matthijs kwamen ze langszij.

Na een prachtig doelpunt van de tegenstander was de uitschakeling niet veraf, maar onze kapitein, Vincent Meskens, nam zijn verantwoordelijkheid en zette een penalty om: 3-3.

Dat was ook de eindstand en dus moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. De spanning was te snijden en bij 11-10 stopte onze doelman Jarne hun strafschop en stootte onze ploeg door naar de volgende ronde.

Proficiat aan al onze spelers: Jarne Van der Straeten, Vincent Meskens, Simon Meskens, Bas Menten, Quinten Bosman, Ruben Matthijs, Rudy Mukendi, Burkay Basoglu, Bjorn Van Boven, Sascha De Cock, Ahmed Anabtawi en onze mental coach Lucas Pots.

Met dank aan Koen Straetman voor dit nieuwsbericht en de foto en aan de andere begeleiders Dimitri Steels, Pamela Hofman en Herman Meskens.