Vlaams Kampioenschap Atletiek

Een delegatie van onze leerlingen van de tweede en derde graad nam voorbije woensdag (06/02) deel aan het Vlaams kampioenschap atletiek voor scholen in de topsporthal in Gent.

Onze leerlingen wisten ons te verbazen en behaalden maar liefst 4 medailles (dankzij Amelie Verhavert, Luca Heyvaert en Siebe Van Campenhout) en heel wat persoonlijke records.

Bij de cadetten meisjes zetten Lisa De Troyer, Eline Verhavert en Amelie Verhavert elk een persoonlijk record op de 60m neer. Amelie Verhavert won haar reeks en plaatste zich met 7’94 makkelijk voor de finales.

In de cadetten finales kon Amelie schitteren en kroonde ze zich tot koningin van de 60m sprint en behaalde de gouden medaille in een tijd van 7.89.

Op de 200m bij de cadetten meisjes sneuvelden opnieuw enkele persoonlijke records  en kon Amelie Verhavert opnieuw schitteren met een podiumplaats. Met een recordtijd van 26.22 seconden behaalde ze de bronzen medaille.

Bij de cadetten jongens liep Jasper van den Bulcke een zeer sterke 60m. Hij verbeterde zijn persoonlijke record, maar greep met 7.69 net naast de finaleplaatsen. Op de 200m ging hij van start in de binnenbaan en liep naar een tijd van 24.82.

Bij de scholieren meisjes werden ook recordtijden neergezet  zowel op de 60m als de 200m. Loïke Vierendeels en Cindy D’hondt zette een schitterende tijd neer in de reeksen van de 60m.

Luca Heyvaert liep in de reeksen van de 60m vlot naar de zege en plaatste zich voor de finales. In de finale liep Luca een persoonlijk record van 7.76 en behaalde zo de zilveren medaille!

Op de 200m liepen zowel Loïke, Cindy als Helene Lejon een sterke tijd.

Tinu Okusoluba nam deel aan het kogelstoten en eindigde op de 11de  plaats met een zeer mooie worp van 8m72.

Ook in het verspringen stonden onze leerlingen paraat. Bij de meisjes cadetten eindigde Eline Verhavert met 4m69 op de 14de plaats. Bij de meisjes scholieren behaalde Helene Lejon een 8ste plaats met een sprong van 4m58.

Bij de jongens sprong Timon Van Damme maar liefst 5m24  en kwam hij slechts 5cm te kort voor een podiumplaats.

Aan de 800m nam Hasse Mertens deel, ze liep in een tijd van 2:41 naar de vierde plaats in haar reeks.

Tot slot zette ook Siebe Van Campenhout op de 1500m een prachtig resultaat neer. Hij liep in een tijd van 4:20 naar de tweede plaats en behaalde zo de zilveren medaille.

 

Proficiat aan alle atleten, elk van deze leerlingen zette een schitterende prestatie neer!

Met dank aan mevrouw Marjololein Blomme voor dit sport nieus en de foto's.

 

Bekijk de foto's