Eupenfahrt 23+24 mei

 

Op donderdag 23 mei trok 5 EMT2 naar Eupen, op vrijdag 24 mei was het de beurt aan 5 EMT1 en 5 OMC. Op beide dagen waren onze leerlingen tijdig aan het station van Dendermonde en konden we vertrekken met de zon als metgezel!

Op de trein kregen de leerlingen de nodige uitleg over hun dagindeling en opdrachten en ze gingen meteen naarstig aan het werk.

In Eupen aangekomen loodste Frau Wünsche ons vakkundig door het kleine charmante stadje en wees ons op interessante gebouwen, bouwstijlen en gaf de nodige uitleg.

Nu was het aan de leerlingen: met pen en papier gewapend, zochten ze hun weg door het stadje om zo veel mogelijk ‘Wortschatz’ te verzamelen. Ze moesten ook hun beste Duits naar boven halen en inwoners aanspreken om meer over de stad te weten te komen.

De zon bleef ons goed gezind en tussendoor werd er dan ook een terrasje gedaan om boterhammetjes of ander lekkers te verorberen.

Om 15 u was het dan weer verzamelen geblazen aan het shoppingcenter van Eupen dat ze nu ombouwen tot een modern wooncomplex.

Op de terugreis knutselden de leerlingen met behulp van de plaatselijke krant ‘Grenz Echo’ een mooi krantje in elkaar.

Zonder enige vertraging kwamen we allemaal goed thuis.

De leerlingen vonden het een mooie dag en daar zijn de begeleiders het helemaal mee eens.

Begeleiders: Katrien Deygers, Ivo De Jonghe, Martine Vereertbrugghen, Yves Merckx en Marijke Rombaut

Dank aan Marijke Rombaut en Katrien Deygers voor het verslag en de foto's.

 

Bekijk de foto's