Het domein Economie & IT valt in de prijzen!

Vorig schooljaar organiseerden we een dag van de moderne vreemde talen. Het doel van deze dag was om al onze leerlingen van de derde graad op een niet-schoolse manier te laten voelen hoe taal leeft door hen een dag lang onder te dompelen in alle aspecten die een taal biedt.

Het concept: er werden drie luiken samengesteld: cultureel, ludiek en intelligent. Binnen elk luik kregen de leerlingen de keuze uit een aantal workshops. Elke leerling koos 1 workshop uit elk luik.

Een groep leerlingen, 'de vliegende reporters', versloeg het hele gebeuren: ze boksten een website in elkaar (http://dmvt.biib.be/) en maakten een filmpje waarin de dag werd voorgesteld. Dit filmpje heeft de publieksprijs van de "Europese Dag van de Talen" gewonnen in de categorie "Secundair Onderwijs". Via deze link (https://youtu.be/UD54HV5FH4Y) kan u het filmpje bekijken.

Op 29 september worden de awards uitgereikt tijdens de EDT-conferentie.

Een speciaal woord van dank aan Marijke Rombaut en Lieven Afschrift, de initiatiefnemers van de MVT-dag; aan Niels de Coninck, oud-leerling van ITN, voor het ontwerpen van de website; aan de vliegende reporters voor het verzamelen van beeld- en tekstmateriaal; aan Michiel Verhaegen voor het compileren van het filmpje; en aan Griet Redant, de drijvende kracht achter het team van vliegende reporters.