Publieksprijs voor Moderne Vreemde Talendag

Op vrijdag 21 september werd het Domein Economie & IT van het Óscar Romerocollege in de bloemetjes gezet tijdens het Europese Dag van de Talen (EDT)-congres in het indrukwekkende VAC-gebouw in Gent.

We mochten er de publieksprijs in ontvangst nemen voor het filmpje dat onze leerlingen maakten naar aanleiding van de Dag van de Moderne Vreemde Talen die vorig schooljaar voor het eerst werd georganiseerd door Marijke Rombaut en Lieven Afschrift. Het doel van deze dag was om al onze leerlingen van de derde graad op een niet-schoolse manier te laten voelen hoe taal leeft door hen een dag lang onder te dompelen in alle aspecten die een taal biedt.

Tijdens een van de boeiende workshops versloeg een groep leerlingen 'de vliegende reporters' het hele gebeuren: ze boksten een website in elkaar (http://dmvt.biib.be/) en maakten een filmpje (https://youtu.be/UD54HV5FH4Y) waarin de dag werd voorgesteld.

Dit filmpje werd afgelopen vrijdag bekroond met een EDT-award die in Gent in ontvangst werd genomen door Michiel Verhaegen en Dylan De Waele, beiden vliegende reporters. Een extra dankwoord gaat naar Michiel die het filmpje maakte.