SID-in

SID-in

22/01/2016

Elk jaar organiseren de centra voor leerlingenbegeleiding en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies studie- en informatiedagen (SID-in).

Op de Studie-Informatiedagen maken laatstejaars uit het secundair onderwijs kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. In vier van de vijf provincies (niet in Limburg) bieden we naast het aanbod opleidingen hoger onderwijs ook informatie over een aantal beroepssectoren. Zo kunnen ook jongeren die niét verder studeren er terecht met vragen over de inhoud van beroepen, over mogelijke tewerkstelling en verdere opleiding in bedrijven en organisaties.De beroepeninformatie is ook interessant voor jongeren die wél verder studeren. Zeker in tijden van crisis is het ook voor hen handig om weten welke opleiding het beste voorbereidt op een bepaald beroep, en in welke beroepssectoren ze terecht kunnen met een bepaald diploma.

Op vrijdag 22 januari trekken wij met onze leerlingen van 6 Boekhouden-informatica, 6 Informaticabeheer, 6 Handel en 6 Secretariaat-talen naar de SID-in te Gent.

Bron foto