Toneelvoorstelling “Eureka: ik onderneem”

Op woensdag 3 oktober hebben we met 5 en 6 MO, AIT en ITN de toneelvoorstelling “Eureka: ik onderneem” bijgewoond in Geraardsbergen.

Drie acteurs hadden het idee opgevat om in drie kwartier een virtuele onderneming op te richten met de hulp van het aanwezige publiek, waaronder ook onze leerlingen. Daarin kwamen de competenties lef hebben, risico’s durven nemen, zelfvertrouwen hebben en verantwoordelijkheid dragen aan bod.

Het publiek werd in twee groepen verdeeld en mocht als mogelijke concepten voor de onderneming kiezen tussen een stripbar, een datebar, een kappersbar of een bobbar. Het werd een datebar en een kappersbar. Vervolgens moesten 2 acteurs de gekozen concepten promoten bij twee deelnemers uit het publiek met de bedoeling zoveel mogelijk van de beschikbare 10 000 euro aan startkapitaal binnen te rijven.

Het kiezen van een goede naam, de nodige financiële middelen en de manieren van (gratis) promo voeren kwamen aan bod.

De interactie met het publiek en vooral de afwisseling met getuigenissen van gekende (o.a. Gert Verhulst & Jonas Van Geel)  en minder bekende ondernemers over hun successen en fouten maakte het een heel aangename voorstelling om naar te kijken waarbij je echt zin kreeg om zelf ondernemend aan de slag te gaan.

De voorstelling werd afgesloten met een getuigenis van een lokale jonge ondernemer.

Het toneelstuk werd gebracht door het toneelgezelschap Uitgezonderd. Theater! met artistiek directeur James Cook. Het geheel werd georganiseerd door EROV (Economische Raad Oost-Vlaanderen), een organisatie van de provincie Oost-Vlaanderen.

De voorstelling werd door de meeste leerlingen enthousiast onthaald en is zeker een aanrader voor de komende jaren!

Bekijk de foto's