Nieuws

Reservatie tickets "De Mensenhater"

Leerlingen uit de eerste graad spelen "De Mensenhater" van Molière in regie van Tom Goossens. Er zullen twee voorstellingen plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 april telkens om 20u. in de sportzaal van Campus Noordlaan boven het zwembad.
 
De mensenhater haat mensen in het algemeen. 
Lees meer

Excursie Rebelle

Op de koudste dag van het jaar fietsten de leerlingen van 1 STEMc en 1STEMd naar brouwerij 't Kroontje in Denderbelle. Hier brouwt collega Dimitri Verbraekel na zijn uren op school het Rebelle bier. Bij de warmte van de houtkachel luisterden ze eerst naar de uitleg van Meneer Verbraekel over het wetenschappelijke aspect van het brouwproces. Daarna gingen ze in groepjes aan de slag en werden proefjes uitgevoerd rond vergisting. Proeven van het bier zat er voor de leerlingen niet in, maar de dorst naar kennis werd zeker gelaafd.

Lees meer

Zilver en nieuwe besttijd op SVS Kampioenschap Zwemmen

Ine Vercauteren en Enid Cornelis uit de eerste graad  en Lena Van Parys uit 4Wet2 waren geselecteerd na het provinciale kampioenschap in Sint-Niklaas voor het Vlaamse kampioenschap in Brugge gisteren. Enid Cornelis behaalde daar een knappe vijfde  plaats op dertig deelnemers en een nieuwe persoonlijke  besttijd op de 50m vrije slag bij de aangesloten zwemmers. Ine Vercauteren behaalde zilver bij de niet-aangesloten zwemmers op de 50m schoolslag en Lena Van Parys haalde zilver bij de niet-aangesloten zwemmers op de 50m vrije slag. 

Lees meer

Mini-onderneming 2STEM wetenschappen slaat aan!

De leerlingen van 2STEM wetenschappen trokken vandaag naar de wekelijkse markt. Niet om te kopen, maar om te verkopen! Wat enkele weken startte met een marktonderzoek, groeide intussen uit tot een heuse mini-onderneming. "Op deze manier brengen de leerlingen hun leerstof uit het vak SEI in de praktijk," vertelt hun leraar dhr. Korte. "Dat we bovendien kunnen samenwerken met het stamvak wetenschappelijk werk maakt het voor de leerlingen extra boeiend en uitdagend." In groepjes van 3 of 4 kozen de leerlingen een product dat binnen de lessen wetenschappelijk werk werd vervaardigd.

Lees meer

Pagina's