Nieuws

Onze eerstes op biotoopstudie

Afgelopen week bezochten heel wat leerlingen van het eerste jaar Bastion VIII. Ze deden er allerlei proefjes om zo de biotopen bos, duin en compostveld met elkaar te vergelijken. Daarnaast gingen ze ook aan de slag met de determinatiesleutel om de aangeduide bomen te benoemen. Zo brachten ze hun leerstof uit de les meteen in de praktijk. Ook de komende week bezoeken nog heel wat leerlingen het Dendermondse natuurreservaat.

Bedankt fotografen Bie Michem en Stijn Van Kerckhove.

Lees meer

Driedaagse in Houffalize

Onze eerstejaars beleefden een fantastische driedaagse in Vayamundo Houffalize. Geniet mee van twee compilatiefilmpjes van dit bijzonder project.

 

Lees meer

Pensioenviering

Anima Sana In Corpore Sano is niet alleen het acroniem van een befaamd sportmerk, maar ook een leuze die onze school hoog in het vaandel draagt. Van twee kloeke vaandeldragers hebben we vrijdag feestelijk afscheid genomen: sportleerkrachten Annemie De Landsheer en Jan Stevens. Zij gaan met pensioen na jaren gedreven inzet en toegewijd enthousiasme. Directie, feestcomité en collega's zetten hen in de bloemetjes tijdens een stemmige avond. Woord, beeld en muziek stonden daarbij centraal.

Met dank aan Annelies Mortier voor de foto's.

Lees meer

Praktische info Houffalize

In bijlage vinden jullie alle brieven met alle informatie over de driedaagse naar Houffalize.

Nu nog duimen voor mooi najaarsweer!

 

Klik hier voor

Lees meer

Starten met STEM!

Onze leerlingen van 1 STEM deden vandaag al hun eerste practicum. Via verschillende experimenten oefenden ze hun onderzoeksvaardigheden en ontdekten ze de verschillende fasen van de wetenschappelijke methode.

Lees meer

Pagina's