Nieuws

SVS Outdoor Provinciaal Kampioenschap Atletiek

Vorige week, woensdagnamiddag namen enkele leerlingen deel aan de SVS outdoor PK (Provinciaal kampioenschap) atletiek in Oordegem.
 
Leerlingen die meededen op het PK: 
  • Ides Verhulst (1Me) - Hoogspringen (2de) - Kogelstoten (3de) 
  • Tibe Temmerman (1STEMc) - 100m (2de) - Verspringen (3de) 
Lees meer

Filmproject 2 DVV/DKV/KVV

Voor de paasvakantie hebben we met de leerlingen van 2 DVV/DKV/KVV een filmproject over co-teaching gedaan. De leerlingen hebben hun eigen scenario's geschreven over een onderwerp in de co-teaching. Met wat hulp van de leerkrachten hebben ze dit prachtig gefilmd. 
 
 
 
Lees meer

Art at school

Kunst kleurde naast zoveel zeker ook deze dag.

Kunstproject: moovingART 
Windmolens brengen kunst en techniek samen . Vaak vergeet men dat deze onafscheidelijk zijn. Tijdens de les PO ontwikkelden de lln een eigen windmolen, sommige van papier andere van een petfles. Hangend of staand, als het maar draaide.
rothko, Klee en het logo van de school zorgde voor de kleurrijke inspiratie . Naar het voorbeeld van Christo werden de talloze molentjes in het schoollandschap geplaatst. Absoluut een succes.

Lees meer

Snuffeldag

In het tweede jaar wordt al een heel jaar werk gemaakt van de keuze van een passende richting voor de tweede graad. Vandaag bezochten de tweedejaars de studierichtingen van onze domeinbovenbouw-scholen. Bedankt aan de domeinscholen om ons te ontvangen!

Fotografen: Pamela Hofman en Ann Van Damme

 

 

Lees meer

1 STEM Wase Wind

De leerlingen van 1 stem brachten vorige week een bezoek aan Wase Wind Fortech in Lokeren.  Op het programma stond het bezoek aan een windturbine. Onder begeleiding van een gids werd de bouw en de impact nauwgezet uitgelegd en daarna konden ze ook een kijkje nemen in de turbine. Daarnaast namen de leerlingen deel aan workshops. Zo konden ze ondervinden hoe tandwielen en de generator werken. Een zeer boeiende en leerrijke uitstap.

Bedankt Fleur De Batselier en Karl Korte voor de foto's!

Lees meer

Pagina's