Nieuws

MOEV PK Veldloop Zwijnaarde

Afgelopen woensdag kwamen onze ORC veldlopers in actie op de MOEV PK (Provinciaal Kampioenschap) veldloop in Zwijnaarde. Er werden weer wat podium plaatsen verzekerd!

Uitslag deelnemers:

Lees meer

BASTION VIII

Momenteel bezoeken alle eerstejaars om de beurt het achtste Bastion van Dendermonde. Zowel met zon, regen of wind, doen ze daar een wetenschaps-ronde. Ze proberen zich er te oriënteren en iets over de landschapselementen bij te leren. Op enkele statige bomen rond de vijver trachten ze een naam te kleven, terwijl ze zoeken naar alles wat in deze biotoop kan leven. Als startende wetenschappers met in hun hand allerlei meettoestellen, kunnen ze nu iets interessants over temperatuur, vochtigheid en lichtsterkte vertellen.

Lees meer

Landart

De herfst is in het land, overal vind je herfstmaterialen. Het moment om er met de leerlingen op uit te trekken. Tijdens de les beeld, o.l.v. Mevr. Jacobs, maakten de leerling kennis met Goldsworthy, een landart kunstenaar. Samen ontleden we zijn werk om inzicht en inspiratie op te doen. Daarna gingen ze zelf aan de slag in een groene omgeving. In kleine groepjes bruiste het van ideetjes. Wat hebben de leerlingen van 1STWE1 deze opdracht schitterend uitgevoerd. Zelf moesten ze hun werk vastleggen dmv een foto.

Lees meer

Driedaagse eerstejaars Houffalize 2019

Verleden week gingen onze eerstejaars op driedaagse naar Houffalize.

We streven met onze driedaagse uitstap een aantal doelstellingen na: 

- Werken aan respect voor mens en natuur, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, samen-leven met leerlingen en zintuiglijk leren.

- Een vertrouwensband uitbouwen tussen leerlingen onderling & leerkracht-leerling, die verder reikt dan deze drie dagen.

- Alle leerlingen van het eerste jaar gaan SAMEN weg.

- We integreren leefsleutels, sociale activiteiten en leren leren.

Het was alweer een geslaagde editie!

Lees meer

Pagina's