Laat je zien!

Laat je zien!

Vanaf 20 januari voeren we in het Óscar Romerocollege actie voor een betere zichtbaarheid van fietsers en voetgangers in het verkeer.

Hoewel de dagen stilaan beginnen te lengen, wil de school toch graag de aandacht vestigen op het belang van gezien te worden in het verkeer. Ook de leerlingen werkten hierrond al in het vak ‘Mens en Samenleving’ tijdens het project rond een veilige schoolomgeving. De actie tijdens de komende weken is hiervan dus een verderzetting.

In het eerste trimester kregen de klassen de uitdaging aangeboden om een goede affiche te maken rond zichtbaarheid in het verkeer. De origineelste, meest sprekende affiches werden nadien door de werkgroep preventie uitgekozen en uitgewerkt tot enkele banners die nu op de speelplaats en aan de schoolpoort opgehangen werden.

De laureaten van deze wedstrijd:

Maurane Van Ryssegghem

Mona De Backer

Shandro Samson

Thaïssa Duym

De komende vijf weken zullen leerkrachten uit de werkgroep post vatten aan de ingangen van de school en de leerlingen met een leuk gadget belonen. Voorwaarde is wel dat ze zich extra goed zichtbaar maakten door bijvoorbeeld extra duidelijke verlichting, een fluohesje e.d.

Dus… Laat je zien en scoor dat gadget!

Bekijk de foto's