Leerlingen en collega's kapen medailles weg op SVS-kampioenschap Wielrennen

SVS

Fotofinish beslist twee keer over kleur van medaille

SVS-kampioenschap wielrennen op de weg op zaterdag 22 oktober 2016

Zaterdagochtend vertrokken we rond 7u30 richting Limburg. Na een vlotte rit moesten de eerstes al snel paraat staan, inschrijven, omkleden en nog even opwarmen. Mil (1STEM) reed een mooie koers en werd knap 7de. Nadien was het aan zijn klasgenoot Thibaud (1STEM). Met hem verliep het minder vlot. In het begin was hij goed mee, maar door kettingproblemen en een fietswissel raakte hij achterop. Teleurgesteld kwam hij over de streep, maar algauw gaf hij aan volgend jaar weer mee te strijden.

Ondertussen stonden Kamil (2M) en Kyara (3TW) paraat. Voor Kyara was het de tweede keer. Vorig jaar was ze goed voor brons, maar dit jaar deed ze het nog beter... want ze behaalde zilver! Kamil, die de sport nog maar pas beoefent, reed een heel sterke koers. Hij liet zich niet kennen en passeerde enkele renners door de  graskant. Hij spurtte naar een knappe 7de plaats, ook van hem zullen we allicht nog horen.

Dan was het wachten geblazen op de leerkrachten. De leerlingen konden ondertussen deelnemen aan een tijdrit en een behendigheidsparcours. Mil stond lang eerste, totdat Aron (5OH) besliste om het ook te proberen. Uitslag van de tijdrit: Aron 1ste en Mil 2de. Toen liep het echter fout. Kamil viel tijdens de behendigheidsproef. Na een bezoekje aan het ziekenhuis bleek het verdict minder ernstig dan gedacht ... Voorlopig heeft hij alleen maar zware kneuzingen. Algauw vroeg hij om in de toekomst toch nog te mogen koersen J

De rit van de  leerkrachten was er weer eentje op snelheid. Collega Frans Van Nuffel werd in de sprint na een fotofinish derde, terwijl collega Kim De Pus behaalde in haar categorie de zilveren medaille.

Aron was al goed opgewarmd toen hij aan zijn rit begon. Hij zat steeds goed mee voorin en probeerde zelfs te demarreren. Voor de laatste sprint had hij echter net iets te veel kruit verschoten. Met krampen kwam hij als 7de van zijn leeftijdscategorie over de meet.

Tot slot kwam het ‘moment suprême’ of de laatste reeks waar de deelnemers elkaar bijzonder goed observeerden. Bjorn (6GWW) en Laurens (6OL) zouden elkaar helpen om alsnog een laatste medaille te winnen. Het werd een heel afwisselende wedstrijd met vele demarrages. Bjorn ging eens in de aanval, maar het peloton nam de koplopers terug. Laurens reed in functie van Bjorn ... Uiteindelijk werd het een massaspurt. De uitslag liet even op zich wachten. Zonder het zelf te beseffen behaalde Laurens zilver. Knap, héél knap. Het bloemenmeisje heeft hij echter nog te goed.

Het werd een hele toffe dag met dank aan alle deelnemers, ouders en begeleiders.  Afspraak volgend jaar opnieuw in Zolder. We wensen alle deelnemers van harte proficiat met hun sportieve prestaties!

Op de foto's zie de youngsters van het Oscar Romerocollege, die niet alleen medailles behaalden, maar ook flink wat teamspirit toonden!

 

Met dank aan Brigitte Beeken voor de foto's en met dank aan Kim De Pus voor dit sportbericht.