Algemeen

Inschrijfvoormiddag kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren we een inschrijfvoormiddag voor mogelijke nieuwe instromers. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari van 9u tot 12u in de nieuwbouw op de campus Nachtegaal (Noordlaan 51).

Lees meer

Kom op Tegen Kanker

Tijdens het hemelvaartweekend fietsten een team van leerkrachten, ouders en leerlingen samen 1000 km tegen kanker. Het inschrijvingsgeld hiervoor dat we tijdens het jaar verzamelden, gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek om kanker te helpen bestrijden. Op 17 april stonden we in Het Laatste Nieuws met onze actie.

We bedanken alle collega's, ouders, leerlingen en sponsors voor hun bijdrage en in het bijzonder de organisatoren van deze actie op onze school.

Met dank aan Johan Van Campe en Griet Peters voor de foto's.

 

Lees meer

Openschooldag 2018

Op zondag 6 mei vond onze openschooldag plaats.

Het werd een zonnige dag en we waren blij zoveel geïnteresseerde ouders, leerlingen, oud-leerlingen, collega's, oud-collega's en andere sympathisanten van onze school te mogen ontmoeten.

Geniet mee van de fotoreportage die Bruno Van den Bussche maakte.

 

Lees meer

Openschooldag

Graag nodigen we u uit op onze Openschooldag! Hou alvast zondag 6 mei vrij in uw agenda. Het is een dag waarop u kunt kennismaken met onze school en u uw zoon of dochter kunt inschrijven.

  • Voor de brunch op Campus Noordlaan zijn de inschrijvingen nu afgesloten.
  • Klik hier om u in te schrijven voor de barbecue op Campus Van Winckel.

 

Lees meer

CLIL

Zoals vorig schooljaar bieden we CLIL aan. CLIL is een letterwoord dat staat voor Content and Language Integrated Learning. Het is een lesmethodiek waarbij een bepaald zaakvak (bv. aardrijkskunde of geschiedenis) in een vreemde taal onderwezen wordt. De leerling kan vrij voor dit aanbod kiezen. Het is m.a.w. geen verplichting.

Lees meer

Kom op tegen Kanker

Op zondag 25 maart organiseerden we in het Óscar Romerocollege ons eerste ontbijt gevolgd door een gezonde wandeling ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Dankzij de gulle bijdrage van lekkere en lokale ingrediënten geschonken door onze milde sponsors werd deze eerste editie een groot succes.

We verzamelden met deze activiteit de mooie som van 5071 euro.

Dit bedrag wordt als inschrijvingsgeld integraal overgemaakt aan Kom op tegen Kanker. Het geld zal worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Patrick Vinck

Met droefheid melden we u het overlijden van onze gewaardeerde collega, Patrick Vinck. Na een lang en moedig gevecht is hij op 8 april in familiale kring bezweken aan zijn ziekte.

Patrick (50) was één van de sterkhouders op onze boekhouding en we zullen hem missen om zijn gedrevenheid, zijn collegialiteit, zijn loyauteit en zijn humor.

We wensen zijn echtgenote en zijn kinderen, zijn broers en ouders, heel veel sterkte toe om dit onnoemelijk persoonlijk verlies een plaats te geven in hun leven.

Lees meer

Reservatiefomulier Brunch Openschooldag

Maak gebruik van het onderstaande reservatieformulier om u in te schrijven voor ons buffet op onze openschooldag op zondag 6 mei 2018.

De deadline om u in te schrijven is vrijdag 27 april 2018 en het formulier is nu afgesloten.

Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE95 4428 5039 2158 met vermelding van uw naam en telefoonnummer in de mededeling.

 

Koud buffet: Ruim vis- en vleesassortiment, groentebuffet en brood & sauzen.

Historische Dwars Door Dendermonde: Koudste editie ooit

De temperatuur maar vooral de wind, maakten de 9de editie van Dwars Door Dendermonde tot de koudste ooit.

De koude speelde ook ons fototoestel parten: de batterij van onze Nokia begaf het een eerste keer toen oud-leerling Arne Boeykens (4 jaar geleden afgestudeerd) als winnaar over de streep kwam in de 5 km. “Vorig jaar was ik derde, ik wil dit jaar evengoed doen”, had hij bij de start nog gezegd.

Lees meer

K3 naar onze basisschool?

K3 op bezoek in de basisschool van het Óscar Romerocollege? Het kan! Met uw steun!

Download de VTM-KIDS app op uw tablet of smartphone en stem op het filmpje van Basisschool Óscar Romerocollege.  

Onze kleutertjes en leerlingen van de basisschool zouden uw stem goed kunnen gebruiken en misschien krijgen ze op vrijdag 30 maart de echte K3 wel op bezoek!

Klik hier voor de uitleg om hen te helpen.

Lees meer

Pagina's