Algemeen

Inschrijfvoormiddag kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren we een inschrijfvoormiddag voor mogelijke nieuwe instromers. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari van 9u tot 12u in de nieuwbouw op de campus Nachtegaal (Noordlaan 51).

Lees meer

Dank aan Ouderraad

We danken onze ouderraad voor de mooie cheque van 2500 euro die ze ons op de laatste vergadering overhandigd hebben. 

Lees meer

Inschrijven oud-leerlingendag SVI

Op zaterdag 24 november 2018 vindt onze jaarlijkse oud-leerlingendag plaats. Wij vieren de oud-leerlingen die 5, 10, … jaar geleden of een veelvoud daarvan afgestudeerd zijn aan onze school. Ook jij bent die avond van harte welkom.

Het programma ziet er uit als volgt:

19.00u.: Aperitief (in de kleine zaal, toegang Van Duysestraat 6)

19.45u.: Feestmaal (in de grote zaal, toegang Van Duysestraat 6)  

Lees meer

Inschrijven Oud-leerlingendag Heilige Maagdcollege

Op zaterdag 24 november 2018 vindt onze jaarlijkse oud-leerlingendag plaats. Wij vieren de oud-leerlingen die 5, 10, 20, 25, 30, 40, 50 of 60 jaar geleden afgestudeerd zijn aan het Heilige Maagdcollege. 

Het programma ziet er uit als volgt:

18.30u.: Aperitief (zaal onder de kapel en toegang via de Noordlaan)

19.30u.: Feestelijk buffet (dranken aan tafel niet inbegrepen)

Lees meer

Poëziewedstrijd Óscars van de Poëzie

Dit jaar organiseren we opnieuw de poëziewedstrijd "De Óscars van de Poëzie" voor het hele Óscar Romerocollege. Het thema is theater dit jaar. Wil je kans maken op een mediabon van 50 euro en de felbegeerde oscartrofee, neem dan deel. Geef je gedicht af aan je leerkracht Nederlands. De uiterste indiendatum is vrijdag 16 november (met een week verlengd).

Klik hier om het wedstrijdreglement te lezen.

Lees meer

Medailles voor Romeroteam op MOEV Kampioenschap Wielrennen

Michiel lukt de dubbel, Brenda zorgt voor het eerste Romero-goud

Elk jaar, eind oktober, trekt een delegatie van onze school naar het verre Limburg om deel te nemen aan het kampioenschap wielrennen op de weg, voor leerlingen en leerkrachten. Je hoeft geen coureur te zijn om te mogen deelnemen. Ook niet-vergunninghouders, leerlingen die niet aangesloten zijn bij een wielerfederatie, kunnen zich eens meten en proeven van ‘de koers’.

Lees meer

Chinese uitwisseling in het nieuws

Leerlingen uit onze zesdes hebben een twintigtal Chinese scholieren en hun begeleiders op bezoek. De jongeren komen van de Fengming High School in het Chinese TongXiang. Dat ging ook niet onopgemerkt in de lokale pers.

Klik hier om een online artikel hiervoor in Het Laatste Nieuws te lezen.

Lees meer

China Bridge Summer Camp

Vorige grote vakantie zijn er weer heel wat van onze leerlingen naar China getrokken voor het China Bridge Summer Camp.

Deze week hadden we hoog bezoek van de Chinese ambassade met als hoofd Mr. Zhang Chi, Minister-counsellor, Embassy of the People’s Republic of China in the Kingdom of Belgium, om het verblijf in China te evalueren. Het was meteen ook een gelegenheid om onze Chinese gasten kennis te laten maken met het innovatieve pedagogisch project van ons college.

Lees meer

Pagina's