Algemeen

Inschrijfvoormiddag kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren we een inschrijfvoormiddag voor mogelijke nieuwe instromers. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari van 9u tot 12u in de nieuwbouw op de campus Nachtegaal (Noordlaan 51).

Lees meer

Online inschrijven oud-leerlingendag

Graag nodigen we onze oud-leerlingen uit die 5 jaar of een veelvoud daarvan afgestudeerd zijn.

Klik hier om je in te schrijven op de Oud-leerlingendag van het SVI op zaterdag 25 november 2017.

Klik hier om je in te schrijven op de Oud-leerlingendag van Hemaco op zaterdag 18 november 2017.

 

 

Lees meer

ColORC-Run 2.0

Op 15 november is het zover ... Dan organiseren we onze tweede editie van de ColORCrun.

Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

 

 

Lees meer

Gift Ouderraad

Dinsdagavond vond de eerste vergadering plaats van onze Ouderraad. We werden verrast met een heuse cheque van 2500 euro. We hebben hééél veel dromen... dus denken we nog even na over de besteding. We houden jullie op de hoogte.

Onze welgemeende dank aan de Ouderraad!

Lees meer

TOP-radio

Vandaag 1 september maakten onze leerlingen de ochtendshow met Jeroen Gorus en Koen Van der Sloten van TOP-radio mee. Zij brachten vanop onze school een live-uitzending over heel Vlaanderen waarin thema’s zoals gezonde voeding, werkgelegenheid, sport, geschiedenis, aardrijkskunde en vele andere aan bod kwamen. Met deze actie wouden we op een ontspannende en leuke manier het schooljaar starten.  Het werd een afwisselend programma met leerlingen, oud-leerlingen, directie, leerkrachten, oud-leerkrachten en ouders als gasten.

Lees meer

1 september

Er waren eens twee radiopresentatoren van TOP-radio die bij de start van hun nieuwe seizoen eerst terug naar school werden gestuurd. De grote baas wou een nog beter seizoen van “Jeroen en Koen".Op 1 september starten wij, het Óscar Romerocollege Dendermonde, als enige Vlaamse school het schooljaar vroeger. Wij hopen dat alle leerlingen van onze school, van 2,5 jaar tot 18 jaar, samen met deze twee hyperplezante radio-dj’s een leuke start van het schooljaar kunnen beleven.

Lees meer

15 augustus 2015: Óscar Romero 100 jaar geleden geboren

Op 15 augustus 2017 zou de inspirator van ons college, bisschop Óscar Romero, 100 jaar geworden zijn. Hij werd op die dag in 1917 geboren in El Salvador, in het bergstadje Ciudad Barrios, op 160 km ten oosten van de hoofdstad San Salvador en kreeg de naam Óscar Arnulfo Romero y Goldámez. Hij was het tweede kind van zeven.

Toen hij 13 was zei hij al dat hij later priester wou worden en in 1942 werd hij inderdaad tot priester gewijd. In februari 1977 werd Óscar Romero zelfs aartsbisschop van San Salvador.

Lees meer

Schoolboeken bestellen

Onze domeinscholen werken samen met de firma Iddink voor onze schoolboeken. Ga hiervoor naar de site https://www.iddink.be waar je een persoonlijke account dient aan te maken. Hierbij zal Iddink een schoolcode vragen.

Hier is de lijst met de schoolcodes van onze verschillende domeinscholen:

Lees meer

Afscheid OKAN-leerlingen

Op donderdag 29 juni werden ook de OKAN-leerlingen van het Óscar Romerocollege plechtig geproclameerd in de collegekapel.  Het was een bijzonder moment, omdat de school en het OKAN-team ook afscheid moesten nemen van de leerlingen die vanuit het asielcentrum Abdijschool school liepen bij ons.  Het asielcentrum in Dendermonde sluit de deuren en de jongeren komen her en der terecht.
Lees meer
Erna Van Dijck

Rondrijden voor het goede doel

Tijdens een recent publieksevenement met de sponsors en vertegenwoordigers van De Tondeldoos en Het Laar kreeg het Óscar Romerocollege de sleutels overhandigd van een gesponsorde bestelwagen, waarmee onze technische diensten opnieuw 4 jaar interventies kunnen doen op alle campussen.  Onder de sponsors bevinden zich o.a. vele oud-leerlingen van de school, die op deze manier iets willen terugdoen voor hun “oude” school.  Ook de organisator van het hele gebeuren, de heer Wim Ivens, blikt met een goed gevoel terug op zijn schooltijd in Dendermonde.

Lees meer

Pagina's