Algemeen

Inschrijfvoormiddag kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren we een inschrijfvoormiddag voor mogelijke nieuwe instromers. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari van 9u tot 12u in de nieuwbouw op de campus Nachtegaal (Noordlaan 51).

Lees meer

Uitslag wedstrijd Quick Wins

In september 2016 ging het Óscar Romerocollege van start met de realisatie van het Toekomstplan 2016-2020, een plan dat vijf strategische doelstellingen beschrijft die het ORC in deze periode van vier jaar in de kijker wil zetten. Naast “schoolcultuur en nesting”, “innovatie”, “maatschappelijk verantwoord onderwijzen” en “de leerling centraal”, wil de school werken aan “infrastructuur”. Een van de concrete acties van deze laatste doelstelling, is het realiseren van quick wins, kleinschalige ingrepen op korte termijn.

Lees meer

Zakelijke e-mails schrijven

De Werkgroep Taalbeleid (Campus Van Duyse) maakte deze handige instructievideo om een degelijke zakelijke e-mail te schrijven. 

Klik op het filmpje hieronder.

Lees meer

Footloose

Met vier uitverkochte voorstellingen werd onze schoolproductie Footloose in een regie van Stijn De Wolf een groot succes. We wensen alle medewerkers aan deze productie van harte proficiat!

Geniet mee van deze bijzondere fotoreeks met dank aan fotograaf Bruno Van den Bussche.

Lees meer

Schooltoneel musical "Footloose"

Graag nodigen we u op onze musicalproductie "Footloose" in een regie van Stijn De Wolf.

Je bent jong en geniet van het leven in een grootstad als Chicago. Geheel buiten je wil moet je verhuizen naar Bomont.

Alles waarvan je droomt, alles wat je wenst te doen als jongere is plots onmogelijk. Dat is eenmaal not done in Bomont.

Lees meer

Gedichtendag 2019 Óscars van de Poëziewedstrijd

Deze maandag kwam de jury bijeen voor de eindselectie van gedichten voor onze poëziewedstrijd, Óscars van de Poëzie. Meer dan 750 leerlingen van onze school namen hieraan deel en zoals altijd werd het een moeilijke keuze. Het thema van dit jaar was theater en zoals de grote Joost van den Vondel denken veel leerlingen dat hun leven zelf vaak als een toneelstuk voelt.

Met deze poëziewedstrijd hopen we leerlingen die uitblinken in schrijven, de kans te geven om hun eigen talent te ontdekken.

Lees meer

Pagina's