Algemeen

Inschrijfvoormiddag kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseren we een inschrijfvoormiddag voor mogelijke nieuwe instromers. Die zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari van 9u tot 12u in de nieuwbouw op de campus Nachtegaal (Noordlaan 51).

Lees meer

Steun de 1000 km van KOM OP TEGEN KANKER 2018

Tijdens het hemelvaartweekend van 2018 (10/05 - 13/05) nemen we voor de eerste keer met twee gemengde ploegen -leerlingen en leerkrachten samen - deel aan de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker. Het inschrijvingsgeld voor twee ploegen bedraagt 10 000 euro en wordt gebruikt om het wetenschappelijk onderzoek de ondersteunen.

Lees meer

Veel succes met de proefwerken!

We wensen al onze oud-leerlingen veel succes met hun examens toe! Het Óscar Romerocollege is jullie nog niet vergeten en duimt voor jullie! We geloven in jullie.
Lees meer

Nieuwjaarsreceptie

Op maandag 8 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats. Filip Boelaert, de nieuwe voorzitter van het schoolbestuur, gaf een korte nieuwjaarstoespraak. Op 1 januari kantelden 4 vzw’s van basisscholen in in de bestuurlijke groep ORC, met name de basisscholen van Appels-Oudegem, Baasrode, Berlare, Lebbeke centrum, Minnestraat Lebbeke, Wieze, Denderbelle, Baardegem en Meldert, samen goed voor 3000 leerlingen.  De vzw ORC positioneert zich hierdoor als regionale speler voor het vrij katholiek onderwijs in de regio Dendermonde-Lebbeke.

Lees meer

Radio 1

“Je hebt Latijn, Grieks en wetenschappen, en de rest is de vuilbak. Dat is grof gezegd het idee dat leeft bij middelbare scholieren." Die betreurenswaardige uitspraak kon je dinsdag 5  december horen in "De Wereld Vandaag" en veroorzaakte veel deining. Hautekiet op Radio 1 nam dit item in zijn uitzending op. Luisteraar Reinout Remmery was niet zo blij met die woorden. Zijn dochter is immers perfect gelukkig in een technische richting bij ons op school. Hij kreeg één minuut zendtijd om zijn mening te verduidelijken. Hier is zijn mening die wij graag delen.

Lees meer

Oud-leerlingendag SVI

Op zaterdag 25 november 2017 vond de jaarlijkse oud-leerlingendag van het vroegere SVI plaats. Wij vierden de oud-leerlingen die 5, 10, … jaar geleden of een veelvoud daarvan afgestudeerd zijn aan onze school. We waren blij zo veel oud-leerlingen, oud-leerkrachten en leerkrachten te mogen begroeten. Het werd een middag vol mooie herinneringen.

Met dank aan Stijn Van Kerckhove voor de foto's.

Lees meer

Oud-leerlingendag Hemaco

Op zaterdag 18 november vond de Oud-leerlingendag van het Heilige Maagdcollege plaats. Heel wat oud-leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar en enkele oud-leerkrachten opnieuw te ontmoeten.

Met dank aan Directeur Patrick De Smet voor de foto's.

 

Lees meer

Online inschrijven oud-leerlingendag

Graag nodigen we onze oud-leerlingen uit die 5 jaar of een veelvoud daarvan afgestudeerd zijn.

Op zaterdag 25 november 2017 vindt de Oud-leerlingendag van het SVI plaats. Klik hier om te zien wie zich al ingeschreven heeft (update 13/11/2017). De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Lees meer

ColORC-Run 2.0

Op 15 november is het zover ... Dan organiseren we onze tweede editie van de ColORCrun.

Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

 

 

Lees meer

Gift Ouderraad

Dinsdagavond vond de eerste vergadering plaats van onze Ouderraad. We werden verrast met een heuse cheque van 2500 euro. We hebben hééél veel dromen... dus denken we nog even na over de besteding. We houden jullie op de hoogte.

Onze welgemeende dank aan de Ouderraad!

Lees meer

Pagina's