Campus Pijnderslaan

kindergemeenteraad

De vertegenwoordigers van het Óscar Romerocollege legden hun eed af en maken vanaf nu officieel deel uit van de kindergemeenteraad.
Met trots kunnen we zeggen dat we in goede handen zijn met Henri, Stan, Lore en Annie.

Zij zullen onze leerlingen een stem geven en zich volledig inzetten! Wij geloven in hen!

Lees meer

Classics 6

feb 16

Noteer dit alvast in jullie agenda!

Lees meer

schoolfeest campus pijnderslaan

jun 13

Op zaterdag 13 juni 2020 gaat op campus Pijnderslaan het schoolfeest door. Het kiezen van een thema was niet moeilijk ... eensgezind beslisten de leerkrachten dat we in Dendermonde, zelfs na de Ros Beiaardommegang, nog lang niet uitverteld zullen zijn over ons favoriete paard.

Meer informatie volgt later.

Lees meer

Oktober in de dinoklas

Alle blaadjes van de bomen, zwieren zwaaien in het rond.
Alle blaadjes van de bomen, vallen zachtjes op de grond.
Alle blaadjes van de bomen, maken snel een mooi tapijt.
Maar die arme kale bomen zijn nu al hun blaadjes kwijt.

Ook in onze klas brachten we de herfst naar binnen. We bekeken het leven van de spin en gingen het laatste weekje voor de herfstvakantie griezelen!

Al die leuke dingen kan je terugvinden op de foto's van de afgelopen weken.
Veel kijk-plezier!

Juf Jacobine

Lees meer

een dopjesrobot

Tijdens het MIX&MAX-uurtje mochten kinderen uit de verschillende kleuterklasjes samenwerken om een dopjesrobot te knutselen. Deze robot komt later op de speelplaats en dan mag iedereen daar de dopjes van flessen in deponeren. Later zullen we met deze dopjes een Ros Beiaard versieren.

Juf Chloé

Klik hier voor de foto's.

Lees meer

Dag van de jeugdbeweging

Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen ze met een feestdag vieren! Ze willen zich tonen als jeugdbeweging en dat kan op vrijdag 18 oktober ook bij ons op school.
- Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt!
- Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er.

Lees meer

B-Rossen

In Dendermonde staat er dit jaar heel wat te gebeuren. Het hoogtepunt is ongetwijfeld: De Ros Beiaardommegang op 24 mei 2020!
Naar aanleiding van dit evenement, nam ‘Stad Dendermonde’ het initiatief om een educatief project voor Dendermondse basisscholen op poten te zetten: B-Rossen voor het Ros!
Het cultureel erfgoed van de Ros Beiaardommegang kent heel wat elementen, taferelen, verhalen, folklore en liederen. Ze verdienen stuk voor stuk levend gehouden te worden, opdat onze kinderen ze mee naar de toekomst dragen.

Lees meer

kaas- en wijnavond

Op zaterdag 12 oktober 2019 kregen de Dendermondse reuzen een prominente rol tijdens de kaas- en wijnavond van het Óscar Romerocollege. Net als de vorige jaren organiseerden de leerkrachten van de kleuterafdeling, in samenwerking met het oudercomité, deze gezellige en sfeervolle familieavond. De drie historische gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath stonden letterlijk op het podium en maakten deel uit van de tombolaprijsvraag. Naast een lekker aanbod van heerlijke kazen en wijnen, was er ook voor de kinderen heel wat te beleven.

Lees meer

De schoolfotograaf

Op maandag 14 oktober komt de schoolfotograaf langs.
Alle kinderen zullen individueel en indien van toepassing ook met broer en zus gefotografeerd worden.

Lees meer

Pagina's