Economie en IT

Tweedaagse Hasselt voor 6OROL

De leerlingen van 6OROL hebben een geslaagde tweedaagse in Hasselt achter de rug. Ze trokken eind januari twee dagen naar Hasselt in het kader van hun geîntegreerde proef (GIP). Voor hun GIP konden ze de eetgelegenheden en restaurants bezoeken en hun culturele activiteiten plannen. Vier culturele activiteiten werden in groepjes van vier bezocht en voorbereid zodat ze de tweede dag hun culturele activiteit aan elkaar en aan de jury konden voorstellen.

Lees meer

MOEV Atletiek indoor 2de en 3de graad

Woensdag 5 februari trok een delegatie van maar liefst 23 leerlingen en enkele begeleiders richting Gent om deel te nemen aan het Vlaams kampioenschap atletiek indoor. Voor sommigen onder hen een vrij ontspannende middag zonder druk, voor andere de laatste kans om een mooie prestatie neer te zetten met het oog op het Belgische kampioenschap indoor later deze maand.

Lees meer

6 Office en Retail/Logistiek werkt samen met TV Oost

De kogel is door de kerk. Ons domein E&IT gaat opnieuw samenwerken met TV Oost.

Op de redactievergadering in Sint-Niklaas bij TV Oost hebben we afgelopen woensdag een programma samengesteld in de aanloop naar de ommegang van het Ros Beiaard.

6OROL gaat voor het nieuws maar liefst zes reportages maken als echte reporters. Het veldwerk kan beginnen. Achtergrondinformatie en interviews worden de komende weken en maanden verzameld en voorbereid. Zo warmen we de Dendermondenaren op in de week voor de ommegang.

Lees meer

Projectweek 3+4 OR

Deze week wordt er voor de leerlingen van 3 en vier OR een projectweek georganiseerd. De leerlingen leerden over het klimaat en maakten over dit thema zelf presentaties. Daarnaast was er ook aandacht voor werkplekleren met winkelbezoeken in Dendermonde en er stonden ook een aantal sportieve actviteiten op het prorgramma zoals basketten en schaatsen.

Woesndag verzorgde de organisatie Good Planet de workshop "Da's proper". Op donderdag 12 december brachten de leerlingen van 3 en 4OR een bezoek aan de bedrijfssite van Verko in Appels.

Lees meer

Zilver voor onze volleymeisjes!

Onze volleymeisjes hebben op het provinciale finaletornooi in Gent een schitterende zilveren plak uit de brand gesleept.

Ze wonnen van OLV Zottegem en Don Bosco Zwijnaarde, maar moesten hun meerdere erkennen in Sint-Jozefscollege Sint-Niklaas.

We zijn bijzonder trots op de speelsters die onze schoolkleuren met brio verdedigden.

Dank Gitte, Judith, Tine, Maren, Kaat, Lisa, Yenna en Emma! Proficiat ook aan de begeleiders.

Met dank aan coach Sven Van der Linden voor dit bericht en de foto.

Lees meer

Bedrijfsbezoek Coca-Cola

Op donderdag 24 oktober gingen 3 Economie A1, A2 en B op excursie voor het vak economie.
Eerst bezochten ze de fabriek van Coca-Cola in Willebroek. Hier kregen ze een rondleiding in de productie en maakten ze kennis met de productielijn, het marketingbeleid en de manier waarop Coca-Cola aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet.

Lees meer

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober, de dag van de jeugdbeweging, trakteerde de leerlingenraad van campus Van Duyse (EC&IT / W&M) alle leerlingen in uniform op chocomelk en een koffiekoek tijdens de voormiddagpauze.

's Middags werd er op de speelplaats muziek voorzien en een fotobooth geïnstalleerd die heel wat mooie beelden opleverde.

Dank aan Kristof Vande Velde voor de foto's en dank aan de leerlingenraad voor het leuke initiatief.

 

Lees meer

Klasbuilding 5 OROL

Voor 5OROL was woensdag 16 oktober een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen met een spel en een gezamenlijk keuken- en tafelmoment.

Iedereen bracht een gerechtje mee en dat zorgde voor een gezellige en gevarieerde lunch.

Eindigen deden we met elkaar complimenten te geven en uit te spreken wat we in elkaar waarderen. Het was een ideale gelegenheid om te bouwen aan een goede klassfeer.

Dank aan Bruno Sacré voor het verslag en de foto's. 

Lees meer

Fietsproject in 3 en 4 OR

Vrijdag 18 oktober kwam Bike Service Pieters langs bij 3 en 4 OR om informatie te geven over de fiets.

Na een quiz en uitleg over het onderhoud van een fiets maakten de leerlingen kennis met de elektrische fiets. De leerlingen konden ervaren hoe het was om te rijden met een elektrische fiets. Via een behendigheidsparcours dat ze in de kortst mogelijke tijd moesten afleggen, leerden ze ook de elektrische step kennen. De winnaar van dit parcours werd beloond met een medaille!

Dank aan Bruno Sacré voor het verslag en de foto's.

Lees meer

Fort van Breendonk / Adres onbekend

Dinsdag 8 oktober stond voor onze zesdejaars volledig in het teken van herinneringseducatie en burgerschap. Enerzijds brachten ze een bezoek aan het Fort van Breendonk. Een gepassioneerde gids vertelde over het leven in dit kamp dat door de nazi’s gebruikt werd voor het verzamelen, folteren en ter dood brengen van onder meer politieke tegenstanders, verzetslieden en joodse weerstanders. Het bezoek aan onder meer de folterkamer, de isolatiecellen en de executieplaats maakte op de leerlingen een diepe indruk.

Lees meer

Pagina's