Eerste Graad

Open dag 25 april 2020

Vandaag is het niet mogelijk een gewone openschooldag te organiseren. We willen jullie daarom graag via digitale weg informeren.

VIRTUELE RONDLEIDING

Bekijk de onderstaande film voor een virtuele rondleiding op onze school.

 

INFORMATIE OVER ONS AANBOD

Bekijk deze gefilmde powerpointvoorstelling met toelichting met alle informatie over ons aanbod in de eerste graad.

Lees meer

Wat studeren na het eerste jaar? (2020-2001)

Wat kun je op onze school studeren na het eerste jaar?

Met de volgende presentaties met mondelinge toelichting willen we jou helpen om de juiste studiekeuze te maken.

Voor het 2de  jaar kunt u zich vanaf maandag 25 mei om 10:00 via de site hier inschrijven.

 

Wat studeren na 1A?

In de volgende presentatie met mondelinge toelichting legt directeur Nele Vandemaele uit wat je op onze school kunt studeren na het beëindigen van 1A.

Lees meer

Inschrijven 1B vanaf 18 mei

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2020-2021 VOOR 1B

Vanaf maandag 18 mei om 10 uur kunt u uw dochter/zoon inschrijven voor het eerste leerjaar BKlik hier voor het inschrijfformulier dat u dient in te vullen én te verzenden.

Voor 1B hebben we 24 plaatsen vrij (laatste update ochtend 20/05/2020).

Lees meer

Inschrijvingen en opendag van onze school

We houden op zaterdag 25 april 2020 een digitale openschooldag met een virtuele rondleiding in de school en de mogelijkheid om onze infomomenten van thuis uit te volgen. De school zal niet open zijn, maar we proberen jullie vanop afstand zoveel mogelijk de ziel van de school mee te geven. 
 
Klik hier voor alle informatie over de inschrijvingen.
 
Lees meer

Inschrijven eerste jaar

De coronaperikelen hebben ons genoodzaakt de werkwijze van de inschrijvingen bij te sturen voor het schooljaar 2020-2021. 

Onderaan vindt u hier het formulier om uw zoon of dochter voor 1A of 1B in te schrijven voor het schooljaar van 2020-2021. Na de digitale inschrijving zal een van onze medewerkers telefonisch contact opnemen om de inschrijving te finaliseren.

Lees meer

Laptop in de klas

Vanaf 1 september 2020 start het Óscar Romerocollege in de eerste graad met een project ‘laptop in de klas’. Dit project is vrijblijvend, wat betekent dat enkel zij die deze keuze maken in het project zullen stappen. We gaan heel geleidelijk van start en bieden dit volgend schooljaar enkel aan in 1B, 1STEM & WETENSCHAPPEN, 1STEM & TECHNIEKEN en 1MAATSCHAPPIJ & WELZIJN. 

Lees meer

Kampioenschap Zwemmen in Brugge

Op woensdag 4 maart gingen tien leerlingen van onze school naar het kampioenschap zwemmen in Brugge. We willen de leerlingen die hieraan mee deden enorm bedanken. Jullie deden het allemaal TOP en dat misschien zelfs dankzij de nieuwe badmutsen van de school, of misschien ook niet.

We behaalden maar liefst 5 gouden medailles en twee zilveren medailles!

Van harte proficiat met jullie prestaties!

Lees meer

Toneelvoorstelling ‘Armandus de Zoveelste’

Met trots kondigen wij de schoolvoorstelling van de eerste graad aan.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 brengen de leerlingen van de eerste graad de voorstelling ‘Armandus de Zoveelste’. De regie is in handen van Leen Roels, oud-leerling van de school en ondertussen toch een min of meer bekende Dendermondenaar.

De feestzaal van campus Van Duyse wordt begin maart omgetoverd tot een theaterzaal waar ons klein en al wat groter talent het beste van zichzelf zal laten zien. Nemen jullie je agenda erbij en reserveren jullie alvast één van deze data?

Lees meer

Skireis eerste graad - HLN

Met 135 leerlingen en 20 begeleiders vertrok de eerste graad van het Oscar Romerocollege van Dendermonde vrijdagavond naar het skigebied Speikboden, in Zuid-Tirol in Italië. Maar dat deden ze niet alleen. Omdat de jaarlijkse skireis aan de vijfde editie toe was, werd een bijzonder thema gekozen. En hoe kan het ook anders in dit Ros Beiaardjaar dat voor het thema van ’t Peirt en de ommegang gekozen werd. Op de De Bruynkaai, waar alle skiërs verzamelden voor vertrek, vond vrijdagavond dan ook een mini Ros Beiaard-ommegang plaats.

Lees meer

MINIVOETBAL MINIEMEN - 1ste ronde jongens – 29/01/2020

Onze schoolploeg minivoetbal wint overtuigend zijn 1ste ronde. De tegenstanders werden vlotjes huiswaarts gestuurd. We wonnen tegen Edugo “De Toren” Lochristie, Heilige Familie Sint-Niklaas en Broeders Bio en Sport Sint-Niklaas.

Dikke proficiat aan alle spelers: Milan Poppe (1SPWE), Isaa Mayokenda (1SPWE), Mats De Russcher (2GL), Maxim D’Houwer (2LB), Alexandre Cardon (2MD) en Koray Öztürk (2MD).

Begeleiding: Dirk Van Nieuwenhuyze, Wim Waegeman en Pieter van Uytvange.

Met dank aan Dhr. Dimitri Steels voor dit sportief bericht.

Lees meer

Pagina's