Eerste Graad

Open dag 25 april 2020

Vandaag is het niet mogelijk een gewone openschooldag te organiseren. We willen jullie daarom graag via digitale weg informeren.

VIRTUELE RONDLEIDING

Bekijk de onderstaande film voor een virtuele rondleiding op onze school.

 

INFORMATIE OVER ONS AANBOD

Bekijk deze gefilmde powerpointvoorstelling met toelichting met alle informatie over ons aanbod in de eerste graad.

Lees meer

STEM achter de fietsonderdelen

STEM achter de fietsonderdelen

De leerlingen van 2STWE gingen tijdens de voorbije weken voor het vak STEM aan de slag met de wetenschappelijke methode. Via diverse onderzoeksopdrachten gingen ze op zoek naar de STEM achter verschillende fietsonderdelen. Deze week was er een onderzoeksopdracht waarbij de leerlingen voor punten aan de slag gingen met de versnelling en het verzet. Intussen heeft het versnellingsaparaat voor onze leerlingen geen geheimen meer en weten ze perfect met welke versnelling ze het best een helling of brug op fietsen.

Lees meer

3D printen in STEM

Leerlingen 1STEM printen 3D!

De leerlingen van 1STEM-wetenschappen leerden voor het vak wiskunde over aanzichten. Hun (nieuwe) inzichten hebben ze nadien gebruikt om hun eigen sleutelhanger in 3D te ontwerpen. Tijdens de lessen STEM konden
ze vervolgens een print maken van hun eigen ontwerp en afwerken tot een echte sleutelhanger. Sommigen hadden nog wat moeilijk om de juiste perspectieftekening te ontwerpen. Zij kregen een herkansing en konden op deze manier veel bijleren uit hun fouten. Het resultaat vind je op de foto’s in bijlage.

Lees meer

Storm Odette in de STEM-les

De leerlingen van 1STEM gingen afgelopen week "ontwerpend" aan de slag rond storm Odette. Vanuit de probleemstelling hebben de leerlingen eerst zelf een ontwerpvraag opgesteld. Daarna volgde een brainstorm om uiteindelijk tot een prototype van een strandoplossing te komen die zinvol is voor alle bezoekers, die dezelfde oppervlakte had als het oorspronkelijke strandhuisje en die bovendien beter geschikt is tegen alle weersomstandigheden. Het resultaat mag alvast gezien worden! Schuilt er nu al een ingenieur-architect in onze leerlingen?

Lees meer

Onthaaldag

Een beetje anders dan anders dit jaar, onze onthaalnamiddag van de nieuwe leerlingen, maar wel geslaagd!

Wij waren blij om vandaag onze nieuwe leerlingen van het eerste jaar en het tweede jaar te kunnen begroeten op school, weliswaar van achter ons maskertje, maar we waren er, op school.
De leerlingen maakten kennis met hun titularis en met de klasgenoten. Ze snoven al even de sfeer op in hun klasje en gingen dan met een Cluedo-opdracht op verkenning in de school.

We sloten af met een coronaproof ijsje en goede afspraken om dinsdag goed te starten.

Lees meer

Welkom op school!

 Op twee juni verwelkomen we bij de Eerste Graad weer leerlingen op school.

Hoe het er op school aan toe zal gaan, kom je te weten in dit handige instructiefilmpje. 

Lees meer

Wat studeren na het eerste jaar? (2020-2001)

Wat kun je op onze school studeren na het eerste jaar?

Met de volgende presentaties met mondelinge toelichting willen we jou helpen om de juiste studiekeuze te maken.

Voor het 2de  jaar kunt u zich vanaf maandag 25 mei om 10:00 via de site hier inschrijven.

 

Wat studeren na 1A?

In de volgende presentatie met mondelinge toelichting legt directeur Nele Vandemaele uit wat je op onze school kunt studeren na het beëindigen van 1A.

Lees meer

Pagina's