Eerste Graad

Toneelvoorstelling ‘Armandus de Zoveelste’

Met trots kondigen wij de schoolvoorstelling van de eerste graad aan.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 brengen de leerlingen van de eerste graad de voorstelling ‘Armandus de Zoveelste’. De regie is in handen van Leen Roels, oud-leerling van de school en ondertussen toch een min of meer bekende Dendermondenaar.

De feestzaal van campus Van Duyse wordt begin maart omgetoverd tot een theaterzaal waar ons klein en al wat groter talent het beste van zichzelf zal laten zien. Nemen jullie je agenda erbij en reserveren jullie alvast één van deze data?

Lees meer

MINIVOETBAL MINIEMEN - 1ste ronde jongens – 29/01/2020

Onze schoolploeg minivoetbal wint overtuigend zijn 1ste ronde. De tegenstanders werden vlotjes huiswaarts gestuurd. We wonnen tegen Edugo “De Toren” Lochristie, Heilige Familie Sint-Niklaas en Broeders Bio en Sport Sint-Niklaas.

Dikke proficiat aan alle spelers: Milan Poppe (1SPWE), Isaa Mayokenda (1SPWE), Mats De Russcher (2GL), Maxim D’Houwer (2LB), Alexandre Cardon (2MD) en Koray Öztürk (2MD).

Begeleiding: Dirk Van Nieuwenhuyze, Wim Waegeman en Pieter van Uytvange.

Met dank aan Dhr. Dimitri Steels voor dit sportief bericht.

Lees meer

MOEV atletiek indoor

Woensdag 29/01 waren de atleten van de eerste graad paraat voor de MOEV indoor wedstrijd in de topsporthal te Gent. We mogen weer trots terug kijken naar een leuke namiddag atletiek.

Lees meer

Laat je zien!

Laat je zien!

Vanaf 20 januari voeren we in het Óscar Romerocollege actie voor een betere zichtbaarheid van fietsers en voetgangers in het verkeer.

Hoewel de dagen stilaan beginnen te lengen, wil de school toch graag de aandacht vestigen op het belang van gezien te worden in het verkeer. Ook de leerlingen werkten hierrond al in het vak ‘Mens en Samenleving’ tijdens het project rond een veilige schoolomgeving. De actie tijdens de komende weken is hiervan dus een verderzetting.

Lees meer

Beroependag

Vandaag namen ouders de rol van lesgever op.  Zij  maakten onze  tweedejaars  warm voor hun beroep. Cardioloog, preventieadviseur, treinbegeleider, onderwijs, bedrijfsleider, ingenieur, brandweer, politie, verzorgster, ondersteunersnetwerk...  kwamen voor de klas te staan. Een leerrijke activiteit en een toffe samenwerking met onze ouders!

Lees meer

Studiekeuze

UITKIJKEN NAAR DE 2DE EN 3DE GRAAD

Het aanbod in de tweede en derde graad van het Óscar Romerocollege wordt verdeeld in domeinen. Per domein zijn de studierichtingen geordend volgens een afstudeerdoel:
■ gericht op doorstroming naar het hoger onderwijs;
■ gericht op een dubbel doel ( verder studeren of niet ) of;
■ gericht op de arbeidsmarkt.

Lessentabel 2019-2020

Lessentabellen schooljaar 2019-2020

VAKKEN2BVL 2de leerjaar eerste graad
2DVV2DKV

Plusproject

Het Plusproject is een uitdaging voor meerbegaafden.

Meerbegaafde leerlingen hebben behoefte aan meer uitdaging. Met het PLUSproject mogen zij één tot twee uur per week hun eigen klas verlaten om een individueel traject te volgen.

CLIL

Leer tegelijk een schoolvak en een andere taal!

CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning, wat betekent dat je bepaalde vakken in een andere taal krijgt. Het is een lesmethodiek waarbij tegelijk de kennis van het zaakvak, als van de vreemde taal vergroot. De leerlingen zijn volledig vrij om voor dit aanbod te kiezen.

Aardrijkskunde ‘en français’, of geschiedenis ‘in English’?

Visie

KANSEN CREËREN EN WAARMAKEN

Voor het Óscar Romerocollege betekent kwaliteitsvol onderwijs voluit inzetten op elk talent. Zo creëren we reële kansen voor elke leerling.

■ Individuele leerling centraal

Naast een brede basiszorg is er in onze school steeds begeleiding op maat van de individuele leerling.

■ Met volle goesting naar school

Pagina's