Eerste Graad

Romerokermis

Vandaag namen we afscheid van onze tweedes met de derde editie van de Romerokermis.

We wensen alle onze tweedejaars een fantastische vakantie en daarna een goede start in onze bovenbouwscholen!

Lees meer

Laatste les STEM

Leerlingen maken zelf een spel per hoofdstuk om tijdens de laatste les hun leerstof van het hele schooljaar te herhalen...

Bedankt meneer Van Kerckhove voor de foto's!

Lees meer

Onze school behaalt 3 gouden medailles op het VK atletiek in Aalst

Op het PK in Oordegem van 8 mei konden bijna alle leerlingen zich plaatsen voor het VK in Aalst. Blikvangers van onze delegatie zijn Seppe De Beer (goud op 800 m.) en Ides Verhulst (goud op kogelstoten en goud op hoogspringen met een PR van 1.60 m.). Seppe sprong ook naar een 4de plaats op het verspringen. Ook was er een finaleplaats (7de plaats) voor Sita Steels op de 100 m.

Lees meer

Excursie aardrijkskunde tweede jaar

In het midden van mei, met een overwegend mooi zonnetje erbij, trokken de tweedejaars doorheen Dendermonde op een aardrijkskundige ronde. 

We reden door het industrieterrein, maakten wandelingetjes groot en klein om te ontdekken waar een ideaal plekje voor de nieuwe gevangenis zou kunnen zijn. 

Sluis en papierfabriek ook eens van dichterbij bekeken, en nog voor we uitgekeken bleken, stopten we op de hoeve om wat vers gemaakte zuivel te proeve(n). 

Lees meer

Sportdag tweede jaar

Onze tweedes sportten een hele dag in en rond de Blaarmeersen in Gent. Bedankt Kim Kerremans en Annemie De Smet voor de foto's!

Lees meer

PK atletiek outdoor

Op woensdagnamiddag 8 mei stonden onze ORC atleten klaar aan de start van het provinciaal kampioenschap atletiek outdoor. Deze wedstrijd ging door op de atletiekpiste in Oordegem.

Tussen de regenbuien door hebben onze atleten het beste van zichzelf laten zien. Zo heeft onze school weer wat podiumbeesten erbij.

Lees meer

Uitstap Velzeke

Onze leerlingen van 2O, 2STV, 2 Mechanica vertoefden een hele dag in het Provinciaal Museum voor Archeologie in Velzeke.

Naast een rondleiding in het mooie, vernieuwde Gallo-Romeins museum werden ook workshops georganiseerd.

De leerlingen werden prachtig uitgedost als krijgers en soldaten in de militaria workshop. Een andere groep tooiden zich in de sierlijke klederdracht van het Gallo-Romeinse volk.

Met dank aan mevrouw Annemie De Smet voor dit verslag en de mooie foto's!

Lees meer

Pagina's