Eerste Graad

MOEV VK veldloop Sint-Niklaas

Woensdagnamiddag (28/11) was onze ÓRC-delegatie van veldlopers, die geselecteerd waren op het provinciaal kampioenschap veldloop, paraat op het Vlaamse kampioenschap op het domein De Ster in Sint-Niklaas.
 
De regen hield onze atleten niet tegen om elk afzonderlijk een top prestatie neer te zetten.
We mogen ook supertrots zijn dat we een beker mee naar de school kunnen nemen. Onze meisjes cadetten A haalden de eerste plaats met het ploegenklassement.
 
Meisjes:
Emma Muyshondt (miniemen A) - 26ste plaats
Lees meer

Wereldtoiletdag

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar op maandag 19 november was het Wereld Toilet Dag. De leerlingenraad van de eerste graad greep deze gelegenheid om de leerlingen ervan bewust te maken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor nette toiletten. Ze werden hierbij geholpen door enkele ijverige toiletdames en -heren. Wie zich aan de afspraken hield, werd na het toiletbezoek beloond met een snoepje.

Lees meer

Broodje gebakken

De leerlingen van 1OK bakten hun eigen broodjes tijdens de kookles. Een zelfgemaakte eiersalade maakte het helemaal af.

Niets smaakt zo goed als zelf gebakken broodjes!

Bedankt Ellen Vervaet voor de foto's!

Lees meer

11 november

Waar woorden te kort schieten zegt 1 beeld zoveel meer.

Zondag is een bijzondere dag. 100 jaar geleden, jawel exact 100 jaar geleden werd in een bos bij het Franse stadje Compiègne de wapenstilstand ondertekend. Vanaf 11u die ochtend werd er niet meer gevochten.

Zo veel leed, zo lang en dat voor ons. Dankbaar kunnen wij hier nu genieten van onze vrijheid. .

Bij dit gegeven even stil staan, is een must. Dit steeds blijven gedenken en met dankbaarheid herinneren, daar gingen we voor. 

Lees meer

Kinderen hebben rechten!

Deze week leerden en werkten de leerlingen van 1 OK rond het project kinderrechten. 

Hierbij kwamen verschillende rechten aan bod:
Recht op ontspanning
Recht op bewegen
Recht op voeding
Recht op onderwijs
Recht op vrije tijd & hobby
Recht op informatie 

Ook over de schending van kinderrechten hebben de leerlingen geleerd door de film Matilda.
 
Onze drie 1 OK groepen maakten samen dit geweldige filmpje!

Lees meer

MOEV PK veldloop Zwijnaarde

Vandaag liepen onze leerlingen mee op het provinciaal kampioenschap veldloop te Zwijnaarde. We mogen weer zeer trots zijn op onze delegatie veldlopers!
 
Zo kwamen we met maar liefst 23 leerlingen aan de start van de veldloop. 6 leerlingen liepen podium plaatsen en 17 lopers binnen top 10!
Bijna alle leerlingen konden zich plaatsen voor het Vlaams kampioenschap. Dit vindt plaats op 28 november in Sint-Niklaas.
 
Lees meer

1 OK kiest mee!

In de week voor en na de gemeente- en provincieraadsverkiezingen hebben de leerlingen zich verdiept in de taal en de gebruiken die horen bij verkiezingen. 

Via de demo stemcomputers in het Administratief Centrum in Dendermonde konden ze testen hoe er per computer moest gestemd worden. Ook kregen ze de opdracht om voorbijgangers op de markt te interviewen. Daar hebben enkele leerlingen burgemeester Piet Buyse kunnen strikken voor een interview. 

Lees meer

BASTION VIII

Al onze leerlingen van het eerste jaar trokken de voorbije weken naar Bastion VIII om bomen te leren determineren en abiotische factoren te meten. Een stralende herfstzon vergezelde hen op deze uitstap!

Bedankt Bie Michem voor het fotomateriaal!

Lees meer

Een journalist in de klas

1OK3 kreeg bezoek van een echte journaliste, Charo Reper. Seppe Tackaert was de gelukkige die een interview mocht geven dat in het stadsmagazine verschijnt, de editie van december.

Bedankt Laura Van Den Bossche voor de foto's!

Lees meer

Pagina's