Techniek en Engineering

Jerusalema Challenge

De domeinschool Techniek & Engineering van het Óscar Romerocollege in Dendermonde begint het schooljaar met veel schwung .
Lees meer

proclamatie 2020

Dinsdag 30 juni namen we op gepaste wijze afscheid van onze 6 TSO en 7 BSO leerlingen.

De proclamatie werd gefilmd en kan via deze link bekeken worden.

Op het einde van het schooljaar hebben we ook nog klasfoto’s gemaakt, met dank aan Suttergrafics voor de geslaagde foto's en Bart Cool en Evi Stuer voor het in goede banen leiden. Hiervan werd ook een 'making of' gemaakt.

Geniet alvast mee van het beeldmateriaal dat werd getoond tijdens deze plechtigheid.

 

Lees meer

Wat na het vierde jaar?

Klik hier voor informatie over de domeinschool Techniek & Engineering door directeur Helga Buelens. Of bekijk de presentatie hieronder.

Deze presentatie met een mondelinge toelichting wil je helpen bij de overgang van het vierde naar het vijfde jaar als je kiest voor het interesseveld techniek en engineering.

Lees meer

Wat na het tweede jaar?

Klik hier voor informatie over de domeinschool Techniek & Engineering door directeur Helga Buelens. Of bekijk de presentatie hieronder.

Deze presentatie met een mondelinge toelichting wil je helpen bij de overgang van het tweede naar het derde jaar als je kiest voor het interesseveld techniek en engineering.

Lees meer

Duaal leren

Niet alleen bij Techniek & Engineering zoals in het onderstaande filmpje getoond wordt, maar ook op andere domeinscholen van onze school kun je aan duaal leren doen of zowel les volgen op school als praktijkervaring opdoen op de werkvloer.

Lees meer

Uitwisselingsproject 7IE Zweden - België

Het jaarlijkse uitwisselingsproject met onze partnerschool uit Lysekil in Zweden is deze week van start gegaan.

6 leerlingen uit onze afdelingen 5 en 6 EIT en 7IE, met Marc Duym en Rudy De Blende als begeleiders.

Kennismakingsopdracht: bouw een brug met spaghetti en marshmallows met een hoogte van 30 cm en een overspanning van ook 30 cm.

 

Lees meer

7 CAR op uitstap naar autoworld in Brussel

Deze maand stond de Volkswagen kever en VW T1 busjes in de kijker. Met ondermeer de langste T1 bus ter wereld. De leerlingen hebben ook kunnen genieten van de vele oldtimers, waarvan er sommige meer dan honderd jaar oud zijn.

Met dank aan Stijn Boon voor de foto's

Lees meer

Haas European Demo Days door onze leerlingen

De leerlingen van de 3de graad mechanica (TSO en BSO) werden door Haas Automation Europe gevraagd om hun machines te bedienen tijdens de Haas European Demo Days.
Gedurende 14 dagen komen klanten uit heel Europa langs in Zaventem om de voorstelling te bezoeken. Onze leerlingen verzorgden de demo's gedurende 3 dagen.

De computergestuurde machinebouwer, gekend uit de F1 en NASCAR-racing, gaf een korte opleiding en de mogelijkheid om te werken met top machines uit de verspaningsindustrie.

Lees meer

Pagina's