Nieuws

Filosofie Olympiade

Op de Dag van de Filosofie, 28 april 2018, zal oud-leerling Daan Van Cauwenberge, die twee jaren geleden ooit zelf een laureaat was van de Filosofie Olympiade, aan de nieuwe laureaten van de Filosofie Olympiade van dit jaar een lezing geven over de macht van de verbeelding. Klik hier voor meer informatie over deze dag.

Lees meer

Zilver en nieuwe besttijd op SVS Vlaams Kampioenschap Zwemmen

Ine Vercauteren en Enid Cornelis uit de eerste graad  en Lena Van Parys uit 4Wet2 waren geselecteerd na het provinciale kampioenschap in Sint-Niklaas voor het Vlaamse kampioenschap in Brugge gisteren. Enid Cornelis behaalde daar een knappe vijfde plaats op dertig deelnemers en een nieuwe persoonlijke  besttijd op de 50m vrije slag bij de aangesloten zwemmers. Ine Vercauteren behaalde zilver bij de niet-aangesloten zwemmers op de 50m schoolslag en Lena Van Parys haalde zilver bij de niet-aangesloten zwemmers op de 50m vrije slag. 

Lees meer

Honderddagenviering

Op donderdag 8 februari vond de Honderddagenviering plaats van de zesdes. De dag werd ingezet met de Blijde Intrede van onze zesdes. De vijfdes konden daarna gaan kijken naar de Honderddagenshow van de zesdes. De zesdes sloten de dag feestelijk af.

Geniet mee van de foto's! Als je foto's op de sociale media herpost, gelieve dan de hashtag #orc100dagen te gebruiken.

 

Fotograaf: Koen Van Cauwenberge

Lees meer
Dichter bij Verhelst

Dichter bij Verhelst

Een paar leerlingen van 6 GRLA/GRWIA&B/LAWIA gingen de uitdaging aan en ‘vertaalden’ een van de poëzieweekgedichten van Peter Verhelst. De dichter is intussen, overweldigd door de hoeveelheid ingestuurde creatieve verwerkingen, alle inzendingen nog steeds aan het bekijken en lezen. Benieuwd? Alle resultaten vind je op Facebook onder de hashtag #DichterBijVerhelst.

We wensen onze leerlingen alvast veel succes toe met hun deelname!

Lees meer

Ook wij steunen de Stip It-actie tegen pesten

Directeur Patrick De Smet en adjunct-directeur Pascal Carpentier steunen de Stip It-actie tegen pesten. Laat deze actie een hart onder de riem zijn voor alle collega's en leerlingen die zich al jaren samen inzetten tegen pesten.

Move tegen Pesten.

Lees meer

Pagina's