Nieuws

Proclamatie zesdes

Op dinsdag 27 juni namen we afscheid van onze zesdes. Na een dankviering in de dekenale kerk van Dendermonde vond een plechtige proclamatie plaats in de feestzaal. Daarna volgde nog een receptie. We wensen onze zesdes heel veel succes toe volgend schooljaar en we zullen hen missen.

Lees meer

Deelname aan de Klas van de Scheire

De leerlingen van 6 Wetenschappen-Wiskunde B hebben een filmpje gemaakt voor wedstrijd de Klas van de Scheire. Ze konden hun grote indool niet naar het college lokken, maar graag delen we hun informatieve en grappige kortfilm over DNA. Proficiat aan de makers!

 

Lees meer

SVS Survival Trophy

Op 24 mei namen 16 leerlingen van de domeinen EC&IT, W&M en T&EW deel aan de Survival Trophy, georganiseerd door SVS.

Ploegen van vier personen leggen zo snel mogelijk een off-road parcours af dat bezaaid is met spectaculaire hindernissen: een mix van modder, water, netten, obstakels, balken, banden, touwen, containers, hellingen en nog veel meer ... 

Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan, elkaar helpen en grenzen verleggen. Onderweg en vooral daarna genieten van van de geleverde inspanningen... dat is waar het om gaat bij de Survival Trophy!

Lees meer

Studiereis Eifel

Op 26, 27 en 28 april 2017 ging onze domeinschool met de zesdejaars op driedaagse studiereis naar de Eifel in Duitsland. De eerste dag wandelden de leerlingen door de mooie Vulkaaneifel. Ze hadden daarover op voorhand al les gekregen in de aardrijkskundeles. Ze moesten zelf hun weg zoeken met papieren en elektronische kaarten en letten op verschillende aardrijkskundige fenomenen. De tweede dag bezochten ze de oude Romeinse stad Trier. Leerlingen gidsten elkaar door de stad en 's avonds bezochten ze ook nog een wijnboer.

Lees meer

Toonmoment seminaries

Op dinsdag 31 mei organiseerden de leerlingen van enkele seminaries binnen de vrije ruimte hun toonmoment.

Leerlingen van het seminarie Artscène, met als begeleidende leerkracht Pascale Roels, openden de avond met Frans toneel. Ze brachten, onder leiding van de Franse regisseur Adèle Bourret, het stuk “Mascarade”, geschreven door Nancy Huston. Het is een komisch theaterstuk met filosofische ondertoon, waarin korte scènes met veel humor en boordevol woordspelingen elkaar opvolgen.

Lees meer

Pagina's