Finale wedstrijd Pitch & Play

Terwijl iedereen aan het stappen of aan het werken was voor Romerodag, trokken drie zesdejaars: Cédric, Alexander en Dries samen met hun begeleidende leerkracht mevrouw Van Braeken naar Technopolis. Zij waren namelijk een van de vijf finalisten in een wedstrijd van Technopolis waaraan zij deelnamen.

Al sinds het begin van het jaar waren ze bezig aan deze wedstrijd, aangezien het hun zio is. De bedoeling van de wedstrijd was om een exhibit uit te vinden. Na drie ronden bleven er nog vijf over die naar de finale mochten, onze jongens waren er één van.  Ze kregen vijf minuten om de jury a.d.h.v. een presentatie te overtuigen van hun exhibit. Eerst was de stress duidelijk af te lezen op hun gezichten, maar als een echte dieselmotor waren ze eens ze op gang gekomen waren niet meer te stoppen.

In een korte presentatie legden ze een exhibit uit waarin de bezoeker d.m.v. schaduwen het RGB-principe kon onderzoeken. Na een theoretische achtergrond was er ook een kleine demonstratie. Na de presentatie waren er nog enkele lastige vragen van de juryleden, maar ook die werden goed beantwoord door onze jongens.

Er waren ook nog vier andere groepen in de finale (één zat wel al op Tenerife, maar dat terzijde) en ook zij presteerden goed. Het was direct duidelijk dat de winnaar wel eens uit Waregem kon komen. Met een prachtig prototype wisten ze de jury te overtuigen. Maar er waren ook nog andere mooie groepen, dus was het wel genoeg? 

Na een korte pauze was het tijd voor het verdict. Jammer genoeg was voor onze jongens een 5de plaats het hoogst haalbare in deze wedstrijd. Toch kwamen ze niet met lege handen naar huis. Ze kregen elk een prijzenpakket en de groep kreeg een waardebon van maar liefst 500 euro aan educatief materiaal. Van een succesvolle zio gesproken. Zoals verwacht trok de groep uit Waregem aan het langste eind. Zij wonnen de wedstrijd en zien hun exhibit binnenkort in Technopolis verschijnen.

Onze jongens keerden dus goedgeluimd terug, met een trotse mevrouw Van Braeken als begeleider. Proficiat jongens!

Met dank aan Brent De Bondt voor het verslag en aan mevrouw An Van Braeken.