Winnaars Olympiade

Twee leerlingen van het Óscar Romerocollege hebben de finale bereikt van de Wiskunde Olympiade en één leerling behaalde de finale van de Olympiade voor Frans.

Het college neemt al vele jaren deel aan deze jaarlijkse Olympiades en mag dan ook trots de titel van Olympiadeschool voeren. De Olympiades zijn interscolaire wedstrijden voor wetenschappen, wiskunde en talen, waaraan de leerlingen van de tweede en derde graad in een schoolse context op individuele basis kunnen deelnemen. Ze bestaan uit een eerste en tweede ronde en een finale. Er zijn telkens honderden deelnemers uit heel Vlaanderen. De winnaars van de finale mogen Vlaanderen vertegenwoordigen op de Internationale Olympiades.

Rik Vanderhaege uit 4STEM-Wetenschappen is finalist in de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) en Seppe Van de Vreken uit 6 Wetenschappen-Wiskunde bereikte de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). In de Olympiade Frans heeft Hannah Moens uit 5 Grieks-Wiskunde de finale bereikt. 

We danken de leerkrachten voor hun begeleiding en hopen op een mooie rangschikking voor onze leerlingen tijdens de finale.