Dank aan publiek van 'het geluid van zwetende Chinezen'

Een toneelstuk als “Het geluid van zwetende Chinezen” opvoeren doe je niet zomaar.  Dit vraagt heel wat doorzettingsvermogen gedurende een lange voorbereiding.

Een groot team van medewerkers  en spelers hebben gedurende maanden heel goed samengewerkt.  Het unieke aan deze voorstelling is dat ze tot stand kwam door een samenwerking tussen leerlingen en leerkrachten van twee domeinen van het Óscar Romerocollege: Welzijn en maatschappij en Techniek en engineering. Ze hebben zich heel hard ingezet om deze voorstelling tot een goed einde te brengen. Ze mogen echt fier zijn op het bereikte resultaat.

We willen uitdrukkelijk alle medewerkers voor en achter de schermen bedanken voor hun inzet en de vele vrije tijd die ze voor deze toneelproductie hebben opgeofferd.

Ook u als toeschouwer en toneelliefhebber wensen we te bedanken voor uw aanwezigheid.

Tomas De Wilde, domeindirecteur Welzijn en maatschappij
Guido Van Lysebettens, domeindirecteur Techniek en engineering

Directeur Hans Van Hulle:
Ik heb genoten van de originele plot in „Het geluid van zwetende Chinezen”, de mix van enkele getalenteerde leerlingen uit T&E en W&M, ondersteund door zeer overtuigende vertolkingen van collega’s

 
Woord van onze regisseur Sonja Baeten

 Toen Lut De Backer en Katrien Bornauw mij twee jaar geleden vroegen om het schooltoneel te komen regisseren, was ik onmiddellijk enthousiast.

In december 2017 boden zich 3 groepjes aan als aspirant-acteurs: enkele meisjes, een paar jongens en vier leerkrachten.

Tijdens de eerste lezingen bleven deze groepjes nog apart, maar ondertussen zijn we uitgegroeid tot één fijn team.

Met plezier ging ik elke repetitie aan de slag en vol bewondering zag ik de acteurs groeien naar een hoger niveau, zeker in het samenspel. Iedere keer stond ik weer versteld van wat deze bende in haar mars heeft.

Ik gaf aan, deed voor en probeerde bij te sturen, maar vaak kwamen er ideeën vanuit de spelersgroep zelf. Zo werd dit een stuk dat we SAMEN maakten en opbouwden. De input van de spelers tijdens de repetities was geweldig en inspirerend. We hebben erg veel plezier beleefd met elkaar en het vertrouwen binnen de groep was groot.

Wat jullie straks zullen zien is dus niet ‘mijn’, maar ‘ons’ stuk.  Gedurende de voorbije maanden hebben we samen iets mooi en leuk proberen te creëren.

Het publiek was zalig en hebben zitten te genieten dat het klettert! We hebben ons doel bereikt.

Sonja
Regisseur


 

Flyer

Bekijk de foto's