Kookworkshop en culinaire uitstap naar Brugge

In de maand december namen de leerlingen van 6EI/7CAR en 7VI deel aan een kookworkshop in het kader van het thema ‘SMAAK’ tijdens de lessen PAV. Dit jaar stonden de Verenigde Staten in de kijker. De leerlingen werkten in 4 groepjes en maakten elk een gang klaar: soep, hoofdgerecht en twee desserten. Op het menu stonden een verfijnde pompoensoep met zelfgemaakte soepstengels, kip met spek en baked potatoes, brownies en blondies.

De workshop vond plaats in de keuken op de campus Welzijn en Maatschappij, waarvoor dank.

Omdat we tijdens de lessen PAV  in de maand december traditioneel rond het thema ‘SMAAK’ werken, organiseerde we op vrijdag 16 december een uitstap naar Brugge.

In de voormiddag bezochten de leerlingen het frietmuseum, waar ze iets meer te weten kwamen over het ontstaan van de frietcultuur in ons land en de invloed in het buitenland.

In de namiddag werden we op sleeptouw genomen door een gids die ons meenam voor een culinaire wandeling met allerlei hapjes onderweg. Zo bezochten we onder andere de winkel van Dominique Persoone, waar de leerlingen verschillende pralines konden proeven.

 

Foto's: Linda Van Meersche

Facebook

Bekijk de foto's