Sollicitatiebeurs Óscar Romerocollege

Sollicitatiebeurs Óscar Romerocollege, domein Techniek en engineering op maandag 30 januari 2017 in samenwerking met JOBexpo en bedrijven uit de regio    

JOBexpo maakt deel uit van de externe personeelsdienst Auxilios. Het is een pedagogisch project dat als doel heeft laatstejaarsleerlingen te leren solliciteren. Hiervoor organiseert het sollicitatiebeurzen in samenwerking met technische scholen en bedrijven.  

Het is ondertussen al voor de negende maal dat sollicitatiebeurzen worden georganiseerd in vijftien technische scholen in West- en Oost-Vlaanderen! Voor het Óscar Romerocollege, domein Techniek en engineering is het de derde editie.  

Voorafgaand aan elke beurs krijgen de laatstejaarsklassen een sollicitatietraining door een expert in het vak. Bedrijven uit de regio krijgen de kans om hun organisatie in de kijker te zetten, meteen contact te leggen met interessante profielen en hun netwerk uit te bouwen.   De technische scholen vormen dan weer de schakel tussen de jobmarkt en het technisch talent. Op deze manier leveren de scholen een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Leerlingen krijgen de kans om hun sollicitatieskills te optimaliseren en kennis te maken met de arbeidsmarkt.  

Onze 130 laatstejaarsleerlingen voerden met de 15 deelnemende bedrijven sollicitatiegesprekken: bpi.formipac, Cobot vzw, De Belgische Spoorwegen, Desso nv, Geysen H.O., Nebim nv, OCH, Ontex Buggenhout, Puratos nv, Scania Belgium nv, VAN HOOF NV, Vermoflex – Eriks, VPK Packaging Group, Engie Services Belux, Sivafrost en Van Den Berg - Heijmans. Ook de VDAB verleent zijn medewerking.

Plaats: eetzaal blok L van campus Van Winckel, E. Van Winckellaan 6, 9220 Dendermonde.  

Achteraf krijgen de leerlingen een evaluatie van de recruiters met tips die ze later kunnen gebruiken bij het solliciteren voor een job. Na de beurs krijgen de laatstejaars de gelegenheid te solliciteren voor een vakantiejob.  

Met dank aan organisator Rudy Poppe  

Foto's: Evi Stuer

Facebook

Bekijk de foto's