Nieuws

Proclamatie zesdes en zevendes

Op woensdag 28 juni namen we afscheid van onze laatstejaars in de dekenale kerk van Dendermonde. Het was de eerste lichting afgestudeerden van het Óscar Romerocollege, wat adjunct-directeur Liesbeth Verstappen beklemtoonde in haar welkomstspeech. Na een bijzonder stemmige dankviering, verzorgd door het pastoraal team van Welzijn en Maatschappij, sprak directeur Tomas De Wilde de genodigden, de abituriënten en hun ouders toe. Daarna volgde de plechtige proclamatie. In de geest van Mgr.

Lees meer

IO "Klein maar fijn"

Op 13 juni zijn de leerlingen van 5STW1 naar de 3de kleuterklas van ORC Sas geweest om met hen enkele spelletjes te doen inzet kader van IO "klein maar fijn". Elke groep had een ontwikkelingsgebied waarrond ze een activiteit moesten voorbereiden. Een geslaagde namiddag voor zowel leerlingen als kleuters!

Lees meer

Winnaar wedstrijd Bloemencorso

De opdracht van het bloemencorsocomité was:"Ontwerp één wagen per continent. Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan. De wagen zou zonder enige uitleg het continent moeten kunnen uitstralen." In het corso "Continenten" zouden de wagens opgebouwd worden rond drie basiselementen : Mens - Dier - Stijl. Deze uitdaging gingen een aantal leerlingen van het Óscar Romerocollege aan. En of ze het goed deden!

De genomineerden waren:

Lees meer

SVS Survival Trophy

Op 24 mei namen 16 leerlingen van de domeinen EC&IT, W&M en T&EW deel aan de Survival Trophy, georganiseerd door SVS.

Ploegen van vier personen leggen zo snel mogelijk een off-road parcours af dat bezaaid is met spectaculaire hindernissen: een mix van modder, water, netten, obstakels, balken, banden, touwen, containers, hellingen en nog veel meer ... 

Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan, elkaar helpen en grenzen verleggen. Onderweg en vooral daarna genieten van van de geleverde inspanningen... dat is waar het om gaat bij de Survival Trophy!

Lees meer

Toonmoment vrije ruimte

Op dinsdag 31 mei organiseerden de leerlingen van enkele seminaries binnen de vrije ruimte hun toonmoment.

Leerlingen van het seminarie Artscène, met als begeleidende leerkracht Pascale Roels, openden de avond met Frans toneel. Ze brachten, onder leiding van de Franse regisseur Adèle Bourret, het stuk “Mascarade”, geschreven door Nancy Huston. Het is een komisch theaterstuk met filosofische ondertoon, waarin korte scènes met veel humor en boordevol woordspelingen elkaar opvolgen.

Lees meer

Pagina's