Nieuws

IO "Klein maar fijn"

Op 13 juni zijn de leerlingen van 5STW1 naar de 3de kleuterklas van ORC Sas geweest om met hen enkele spelletjes te doen inzet kader van IO "klein maar fijn". Elke groep had een ontwikkelingsgebied waarrond ze een activiteit moesten voorbereiden. Een geslaagde namiddag voor zowel leerlingen als kleuters!

Lees meer

Winnaar wedstrijd Bloemencorso

De opdracht van het bloemencorsocomité was:"Ontwerp één wagen per continent. Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan. De wagen zou zonder enige uitleg het continent moeten kunnen uitstralen." In het corso "Continenten" zouden de wagens opgebouwd worden rond drie basiselementen : Mens - Dier - Stijl. Deze uitdaging gingen een aantal leerlingen van het Óscar Romerocollege aan. En of ze het goed deden!

De genomineerden waren:

Lees meer

SVS Survival Trophy

Op 24 mei namen 16 leerlingen van de domeinen EC&IT, W&M en T&EW deel aan de Survival Trophy, georganiseerd door SVS.

Ploegen van vier personen leggen zo snel mogelijk een off-road parcours af dat bezaaid is met spectaculaire hindernissen: een mix van modder, water, netten, obstakels, balken, banden, touwen, containers, hellingen en nog veel meer ... 

Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan, elkaar helpen en grenzen verleggen. Onderweg en vooral daarna genieten van van de geleverde inspanningen... dat is waar het om gaat bij de Survival Trophy!

Lees meer

Toonmoment vrije ruimte

Op dinsdag 31 mei organiseerden de leerlingen van enkele seminaries binnen de vrije ruimte hun toonmoment.

Leerlingen van het seminarie Artscène, met als begeleidende leerkracht Pascale Roels, openden de avond met Frans toneel. Ze brachten, onder leiding van de Franse regisseur Adèle Bourret, het stuk “Mascarade”, geschreven door Nancy Huston. Het is een komisch theaterstuk met filosofische ondertoon, waarin korte scènes met veel humor en boordevol woordspelingen elkaar opvolgen.

Lees meer

Picknick 2 juni

Beste leerlingen,

Op vrijdag 2 juni vindt er bij mooi weer een picknick plaats op de Tragel. Daarbij vragen we graag jullie medewerking. Kies een leerkracht naar keuze en maak het gezellig. Spreek af met je klas wie wat meeneemt. Veel plezier!

Tot dan, het miniparlement

Lees meer

Pagina's