Zuiddag

Zuiddag

Vandaag, 20 oktober, is het Zuiddag! Het is een dag waar alle vierdes van Economie & IT en Welzijn & Maatschappij al weken naar uitkijken.

Meer dan 17.000 scholieren uit 200 scholen in Vlaanderen en Brussel kruipen voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema 'diversiteit en discriminatie' onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho. Een project in samenwerking met de ngo KIYO.

Voor onze leerlingen belooft het een boeiende en diverse dag te worden. Verpleegster, kleuterjuf, keukenhulp, apotheekassistent, kelner, opvoeder, animator in een WZC, bakker, dierenartsassistent, kapster, paardenverzorger, laborant, werken in een bonsaiatelier, …Het is slechts een greep uit de lange lijst. Sommige leerlingen wisten zelfs een droomjob in de wacht te slepen: animator bij Walibi, meedraaien op de set van Thuis of een dag op pad met federaal kamerlid Katja Gabriëls.

Dankjewel aan alle ouders die leerlingen de kans gaven eens mee te draaien op de werkvloer of die hun netwerk aanspraken en op die manier de kans gaven op een onvergetelijke dag.
We wensen alle leerlingen een boeiende werkervaring! Work for Change!

Bekijk de foto's