ORC Football Cup

Afgelopen vrijdag vond er op de Tragelvelden de allereerste ORC Football Cup plaats. Alle eindjaren van alle campussen werden uitgenodigd voor dit voetbaltornooi. Uiteindelijk gingen 10 ploegen de strijd aan met elkaar. Alle campussen waren vertegenwoordigd, dus onze opzet was geslaagd!

Wat volgde, was een tornooi van hoog niveau. Alle ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in een zeer spannende ontknoping. Er werd gespeeld in twee poules en de winnaars van elke poule vochten uit wie naar de finalewedstrijd mocht om de trofee mee naar huis mocht nemen. Die werd beslist na een zenuwslopende strafschoppenreeks. ‘FC Biercelona’ miste er geen enkele en zijn dus de winnaar van de ORC Football Cup 2022. Proficiat! ‘Wa leut emmen nou’ eindigde op een zeer eervolle tweede plaats. De derde plaats was voor de lerarenploeg. Zij versloegen in de kleine finale ‘Pintje ofwa?’ en trakteerden de toeschouwers op een pak doelpunten.

Die toeschouwers waren trouwens talrijk aanwezig. De sfeer zat er goed in, want iedereen had zijn schare supporters mee. Naast het voetbal konden zij genieten van een hapje en een drankje, muziekje daarbij en met het stralende weer heerste er een heerlijke festivalsfeer.

Bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft. Zoveel collega’s, over alle campussen heen, die spontaan hun hulp hebben aangeboden, is mooi om te zien. Jullie hebben een groot deel van onze studenten een geweldige avond bezorgd. Studenten waar we trouwens heel trots op mogen zijn. Daarom ook aan onze hen, bedankt voor jullie deelname, zowel op als naast het veld, maar vooral voor jullie enthousiasme en leuke reacties. Met heel veel plezier gedaan.

Met dank aan organisator Wout Bekaert voor dit sportieve bericht.

Bekijk de foto's