11 finaleplaatsen in wetenschaps- en wiskunde olympiades

Onze school is bijzonder blij dat een heel aantal leerlingen is doorgestoten tot de finale van verschillende wetenschappen- en wiskunde-Olympiades.

 Het college neemt al vele jaren deel aan deze jaarlijkse Olympiades en mag dan ook trots de titel van Olympiadeschool voeren. De Olympiades zijn interscolaire wedstrijden voor wetenschappen, wiskunde en talen, waaraan de leerlingen van de tweede en derde graad in een schoolse context op individuele basis kunnen deelnemen. Ze bestaan uit een eerste en tweede ronde en een finale. De winnaars van de finale mogen Vlaanderen vertegenwoordigen op de Internationale Olympiades. Er zijn telkens duizenden deelnemers uit heel Vlaanderen.

 Zo namen dit schooljaar 11690 lln. uit de derde graad deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) uit maar liefst 436 verschillende scholen. Van de deelnemers mochten er 1191 naar de tweede ronde en slechts 88 leerlingen mochten door naar de finale, d.i. 0,75% van het totaal aantal deelnemers. Van het college mogen maar liefst drie leerlingen deelnemen aan deze grote finale, een ongezien hoog aantal. Daarnaast stoten ook nog twee leerlingen door naar de finale van de Junior Wiskunde Olympiade (JWO). Ook dit is een geweldige prestatie als je weet dat er bij de start … deelnemers waren en er maar 73 finalisten zijn. De jongste wiskunde-finaliste zit nog maar in het derde jaar!

 Ook voor aardrijkskunde, fysica, informatica, STEM en ICT kan het college een aantal leerlingen afvaardigen naar de finale. En ook daar waren er telkens massaal veel deelnemers en kon maar een klein percentage de finale bereiken. Hieronder de namen en klassen van de finalisten.

· Aardrijkskunde: Rik Vanderhaeghe (6WWB2)

· Fysica: Rik Vanderhaeghe (6WWB2)

· Informatica: Willem Vanderhaeghe (6WWB2), Simon Van den Eede (3L1)

· ICT: Corneel Craemers (2STEWE4)

· STEM: Corneel Craemers (2STEWE4)

· Wiskunde: VWO Rik Vanderhaeghe (6WWB2), Willem Vanderhaeghe (6WWB2), Jonas Parewyck (6WWB1) / JWO Alex Van Cauwenberghe (4STEMWET1), Saar De Bus (3TW2)

 

Het college wenst alle leerlingen en hun leerkrachten van harte proficiat en wenst hen veel succes in de finales.