Bericht voor de toekomstige eerstejaars

Beste ouders en toekomstige eerstejaars van het Oscar Romerocollege,
 
Minister van Onderwijs, Ben Weyts, stelde gisteren zijn ICT-plan voor. Met ‘Digisprong’ wil de minister ervoor zorgen dat alle secundaire scholen inzetten op kwalitatief digitaal onderwijs.
 
Vanuit onze schooleigen visie op ICT en het belang van digitalisering en het inoefenen van de 21e eeuwse vaardigheden is het Oscar Romerocollege reeds twee schooljaren geleden gestart met het uitdenken van een meerjarenbeleid rond ICT. En dit schooljaar startten wij in september reeds met de proeftuin Laptopklassen.
 
We zijn dankbaar voor de extra middelen die werden vrijgemaakt. De Digisprong biedt ons de kans om onze eigen planning bij te sturen maar wij zijn in ieder geval voorbereid om de uitdaging van geïntegreerd digitaal onderwijs voluit aan te gaan.
 
Jullie konden bij de inschrijving kiezen voor een laptopklas. Deze inschrijvingen vervallen nu aangezien elke klas volgend schooljaar een laptopklas wordt. De school voorziet voortaan in een persoonlijke laptop voor elke leerling van het eerste jaar. Als ouder hoeven jullie dus geen aankoop meer te doen, wel zullen we een waarborg vragen om het toestel van de school een heel schooljaar lang te gebruiken. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over het type toestel en onze manier van werken, brengen we jullie meteen weer op de hoogte.
 
Bedankt voor jullie begrip,

 

Directie Óscar Romerocollege eerste graad