Campusradio op het Óscar Romerocollege

Op donderdag 10 maart ging op campus Noordlaan van het Óscar Romerocollege Radio CNO van start. Het was voor de school een bijzondere eer dat Vlaams minister Dalle, bevoegd voor Media, Jeugd en Brussel, om 12 u. officieel de eerste beats de ether instuurde. De minister leerde de plannen van de leerlingenraad kennen via leerling en initiatiefnemer Jasper Cool en hij was meteen bereid om dit project zelf te komen opstarten.

De campusradio wordt gemaakt dóór en vóór de leerlingen. Het station kan enkel binnen de eigen campus ontvangen worden, maar het heeft wel alles wat een echt radiostation kan bieden. Alle leerlingen van de campus krijgen de mogelijkheid muziek te kiezen en thema’s aan te brengen die ze onder de aandacht willen brengen.

Het idee ontstond in de leerlingenraad van de campus en dankzij de financiële steun van de ouderraad en de volmondige toestemming van de directie kan de campusradio effectief van start gaan. Voorlopig gaat Radio CNO enkel elke donderdagmiddag in de ether, maar het project krijgt alle kansen om verder te groeien.

Door het radiostation wil de school de leerlingen de wereld van de media beter leren kennen en verborgen talenten ontdekken en laten groeien. Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan het project. Korte nieuwsberichten en schoolgerelateerde info zullen afgewisseld worden met humor en muziek. Het station wil in de eerste plaats feel good radio bieden die de middagpauze zal opfleuren met muziek van allerlei genres. In deze coronatijden kan het welbevinden van de leerlingen ongetwijfeld een flinke boost gebruiken.