Centrum

Goede doelen

 

Hier kan je een overzicht vinden van de goede doelen die wij als school reeds hebben kunnen steunen met de opbrengsten van onze koekenverkoop en paastocht.

 

Senegalproject (schoolproject)

Elke praktijkoefening begint ergens bij een droom. 
Onze droom is dat wij ooit gemist zullen kunnen worden omdat de een de ander gewoon gaat helpen, en omdat er wederzijds vertrouwen is gegroeid. 
Daarvoor staat de baobab als symbool van de nieuwe vzw die binnen de school werd opgricht. Wo’olu vzw ontleent zijn naam aan het ‘Wolof’, een plaatselijke taal in Senegal. Wo’olu betekent zoveel als ‘faire confiance’. 
Wij hebben er alle vertrouwen in dat hier en in Senegal iets groeit wat gerust ‘Gods rijk’ mag worden genoemd. Sommigen houden het misschien liever bij ‘een betere wereld’, maar voor ons put dit project ook uit die rijke christelijke traditie die onze school altijd gekenmerkt heeft.

2015-2016 5000 euro
2016-2017 5000 euro

 

Manja Kids

Website

Ieder jaar zoeken wij naast ons eigen schoolproject in Senegal ook een minder bekend project. Dit jaar viel ons oog op een project van Ilse Callebaut.
Ilse is al jaren vriend aan huis op campus Pater De Smet en nog maar recentelijk gestart met haar project.
Zij kon onze steun goed gebruiken.Voor meer info verwijzen wij graag naar haar website.

2015-2016 5000 euro

 

De Tondeldoos

Website

De Tondeldoos draagt zorg voor gezinnen uit Dendermonde die het financieel niet zo gemakkelijk hebben. Omdat we weten dat er ook heel wat leerlingen van onze basisschool door hen geholpen worden verdient ook deze organisatie een duwtje in de rug.

2016-2017 2000 euro