Toonmoment vrije ruimte

Op dinsdag 31 mei organiseerden de leerlingen van enkele seminaries binnen de vrije ruimte hun toonmoment.

Leerlingen van het seminarie Artscène, met als begeleidende leerkracht Pascale Roels, openden de avond met Frans toneel. Ze brachten, onder leiding van de Franse regisseur Adèle Bourret, het stuk “Mascarade”, geschreven door Nancy Huston. Het is een komisch theaterstuk met filosofische ondertoon, waarin korte scènes met veel humor en boordevol woordspelingen elkaar opvolgen.

Tijdens een interactieve pauze toonden leerlingen van collega Dirk De Munter voor hun seminarie Zepen in een minilab hoe je zeep en bruisballen maakt. De leerlingen van ’t Stofkot van collega’s Annelies Mortier en Hilde Vercauteren gingen aan de slag met naald, draad én stikmachine. Ondertussen zorgde het seminarie Fotografie van Koen Van Cauwenberge voor een selectie van de mooiste foto’s van de voorbije twee schooljaren.

Als apotheose brachten Piramides en Balansen hun werk op het podium. Beide seminaries van Tessa De Saedeleer beoefenen een vorm van acrogym. Wat ze op de planken brachten was adembenemend. Piramides bracht “Sektes en bendes”. Balansen bracht een indrukwekkend eerbetoon in klank en beeld aan de slachtoffers van terrorisme met “Where is the love?”.

 

 

Met dank aan Bruno Van den Bussche voor de twee kortfilms.

Met dank aan Annelies Mortier en Koen Van Cauwenberge voor de foto's.

Ga naar http://www.romerocollege.be/talen-en-exacte-wetenschappen/toonmoment-seminaries om de foto's te zien.