Nieuws

Inschrijven als eerstejaars voor 2023 - 2024

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Ongetwijfeld bent u op zoek naar een geschikte school. Uiteraard is uw zoon of dochter van harte welkom op het Óscar Romerocollege.

Klik hier voor onze informatiebrochure.

Lees meer

MOEV Zwemmen

Op woensdag 11 januari waren we met 6 leerlingen present op de Moev zwemmen in Sint-Niklaas.

Het werd een zeer sportieve, boeiende en spannende namiddag! Iedereen deed zijn uiterste best, voor sommige leerlingen was het zelfs de eerste keer dat ze deelnamen aan een zwemcompetitie.  Niettegenstaande ging iedereen naar huis met één of meerdere welverdiende medailles.

Dikke proficiat allemaal!

Lees meer

2 SPOB/2 SPOV Testbatterij

Nadat onze sportrichting in het eerste jaar vol op dreef is, kregen we dit schooljaar de sportrichting definitief toegewezen in het tweede jaar. In hun basisoptie komt dan ook een deel theorie aan te pas waarin we vaak zelfstandig onderzoek uitvoeren om zo de sport theoretisch te benaderen.

Als eerste opdracht van dit schooljaar ontwikkelden de leerling van 2 SPOB/2 SPOV zelf een testbatterij.

Lees meer

Inleefdag

Inleefdag 1OK

Donderdag 8 september ’22 trokken de leerlingen van 1OK er voor de eerste keer op uit. Via een gps-wandeling, die geleid werd door Mister X, kregen ze door het uitvoeren van opdrachten telkens een nieuwe locatie toegestuurd waar zij naar toe moesten wandelen. De eindbestemming bleek de pleinen aan de Tragel te zijn. 

Op de Tragel moedigden ze elkaar aan om een goede plaats te bemachtigen bij het ladderspel. In de namiddag deden ze nog estafettespelletjes en een oriëntatieloop. 

Lees meer

Pagina's