Nieuws

Schooljaar 2022 - 2023 Eerstejaars

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Ongetwijfeld bent u op zoek naar een geschikte school. Uiteraard is uw zoon of dochter van harte welkom op het Óscar Romerocollege.

Onze eerste graad is een plek waar leerlingen kunnen groeien, hun talenten ontdekken en zich kunnen ontplooien.

Lees meer

Bezoek aan de Ros Beiaardtentoonstelling

Meneer Korte zorgt dat zijn leerlingen terdege voorbereid zijn op de komende festiviteiten in Dendermonde! Hij bezocht met al zijn klassen de pop-uptentoonstelling over het Ros Beiaard van meneer De Coninck. Ze hadden zelfs het geluk dat de deur van de stal openstond en ze een blik op het paard konden werpen!

Lees meer

Nieuw in het tweede jaar: Basisoptie SPORT

Vanaf schooljaar 22-23 nieuw in het tweede jaar! Basisoptie Sport.

 

Voor wie? Tweede leerjaar A - SPORT

 Ben je gebeten door sport en sociaal geëngageerd en ben je geboeid door het menselijk lichaam, dan is de basisoptie Sport iets voor jou.

 De basisoptie sport bevat niet enkel sport. Ze is nauw verbonden met het vak natuurwetenschappen.

 

Voorstelling lessenpakket

 Er komen 3 krachtlijnen aan bod:

Lees meer

Rood en wit

Rood en wit, je kan er de voorbije weken in Dendermonde niet naast kijken. Ook tijdens de lessen Beeld kwamen deze kleuren aan bod. Niet zomaar, nee nee. De leerlingen werden ondergedompeld in het verhaal van vier broers en een stoer paard. Daarna mochten ze ontdekken dat dit verhaal heel veel mensen creatief inspireert. Rood en wit vindt zijn oorsprong in het wapenschild dus dat lag snel vast. Daarna was het aan hen. Welk creatief beeld van Ros Beiaard of een ander figuur van de ommegang gaf hen inspiratie? Daar maakten ze een ruwe schets naar.

Lees meer

NEST VIER - toneel van onze leerlingen van het tweede jaar

Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei speelden een groep leerlingen uit de eerste graad van het Óscar Romerocollege de pannen van het dak in het schooltoneel Kamp nest 4.

NEST VIER gaat over een groep jongeren op kamp. Wanneer hun bagage is ingeladen, hebben ze enkel nog elkaar.  

Theaterregisseur Leen Roels zorgde voor een frisse en creatieve aanpak. De leerlingen speelden twee fantastische voorstellingen!

Bedankt mevrouw Van Goethem voor de foto's!

Lees meer

Pagina's