Nieuws

Inschrijven schooljaar 2021-2022: Eerste jaar

We kijken er erg naar uit om jullie op onze school te mogen ontvangen. De coronaperikelen laten het voorlopig nog niet toe om jullie op onze school te ontmoeten. Dus we proberen jullie in ieder geval digitaal de nodige info te geven over inschrijven, een digitaal infomoment en onze opendag.

Digitale Infosessie 2021 (met inschrijfformulier)

Lees meer

Informatieavond toekomstige eerstejaars

Op donderdag 28 januari 2021 organiseren we een You Tube Live Event. Tijdens onze livestream op You Tube krijgt u als ouder(s)  van een toekomstige eerstejaar in het middelbaar onderwijs informatie over onze school.

Ook zullen de directie en de coördinatoren van de Eerste Graad live jullie vragen in de chatbox op You Tube  beantwoorden.

Dit You Tube Live Event vervangt onze traditionele informatieavond.

Vul het onderstaande formulier in om u in te schrijven. 

Graag tot dan!

Lees meer

Thanksgiving in 2 MTWV

De leerlingen in het tweede jaar Moderne Talen Weteneschappen verdieping kregen een groepswerk waarbij ze goed moesten samenwerken om de hele klas een stukje informatie te geven over het feest Thanksgiving. Een tweede luik van de opdracht bestond uit het organiseren van een Thanksgiving feest met een uitnodiging, een menu, een hapje (coronaproof natuurlijk!) en wat aankleding van de klas. Een derde opdracht was het verzinnen van een leuke en passende activiteit tijdens het feest.

Lees meer

STEM in STEM-Technieken

Met veel enthousiasme sluiten de leerlingen STEM technieken het eerste trimester af. Er wordt nog een laatste hand gelegd aan een doolhofspel, ontworpen vanuit het bovenaanzicht en het afwerken van de onderzoeksvragen rond kunststof.
De start van het ontwerpen van een poppopboot zorgt ervoor dat we al uitkijken naar het nieuwe jaar. Een trimester waarbij we programmeren, werken rond elektriciteit... Wij gaan de STEM uitdaging aan.
Lees meer

Programmeren met choco!

De leerlingen van 1 STEM-wetenschappen sloten het trimester af met een heel bijzondere opdracht. Maak een stappenplan voor het smeren van een boterham met choco. Lekker! Maar niet zo eenvoudig, bleek bij de uitvoering. De leerlingen zetten hiermee hun eerste stappen in “computationeel” denken.

Lees meer

Pagina's