Nieuws

Schooljaar 2022 - 2023 Eerstejaars

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Ongetwijfeld bent u op zoek naar een geschikte school. Uiteraard is uw zoon of dochter van harte welkom op het Óscar Romerocollege.

 

Inschrijven leerling met voorrang

Kinderen van personeelsleden/broers en zussen van leerlingen die al schoollopen in het Óscar Romerocollege krijgen voorrang bij de inschrijvingen (wettelijke bepaling).

Lees meer

Programmeren met choco!

De leerlingen van 1 STEM & wetenschappen zetten hun eerste stappen in computationeel denken. Zichzelf programmeren om een boterham met choco te smeren leverde heel grappige taferelen op in de klas.

Intussen weten de leerlingen wat een algoritme is en een sequentie en kunnen ze deze intussen zelf schrijven. Letterlijk, want voorlopig programmeren we “op papier”. De volgende les voegen we de begrippen ‘event’, ‘loop’ en ‘conditie’ toe aan onze computationele kennis.

Nadien volgt het thema robots waarbij de leerlingen echt zullen programmeren met EV3.

Lees meer

Elektrische experimenten

De leerlingen van 2STWE maakten er meteen een feestelijke les van na de kerstvakantie. Met balonnen en enkele eenvoudige experimenten gingen ze op zoek naar de wetenschappelijke verklaring voor statische elektriciteit. De komende weken volgen nog meer spannende experimenten over elektriciteit.

Dankjewel meneer Van Kerckhove voor tekst en foto's.

Lees meer

Samenwerkingsproject leren solderen

De leerlingen van de derde graad Elektro-ICT (campus Van Winckel) hebben de tweedejaars van de afdeling Stem-technieken op campus Nachtegaal, leren solderen.

Na een theoretische uiteenzetting over solderen, LED verlichting en bijzondere aandacht voor de veiligheid, gingen de leerlingen van het tweede jaar aan de slag onder hun zorgende begeleiding.

Dit project en deze samenwerking kwam tot stand dank zij dhr. Van Dingenen, leerkracht elektronica 3de graad en dhr. Meskens en Henderickx, leerkrachten techniek 1ste graad.

Lees meer

Project kinderrechten 1OK

Traditiegetrouw werken we met de leerlingen van 1OK in de week voor de herfstvakantie rond het thema kinderrechten. We bieden hun allerlei activiteiten aan die verschillende rechten extra belichten, o.a. volgende rechten komen aan bod:

Lees meer

Pagina's