Nieuws

Romerokermis

Vandaag namen we met een ouderwetse kermis afscheid van onze tweedejaars. We wensen jullie heel veel geluk in jullie verdere schoolcarrière!

Lees meer

Eindwerk 2de leerjaar B

Onze tweedejaars van de B-stroom hebben de laatste dagen van het schooljaar ook niet stil gezeten. Ze hadden als opdracht om een presentatie te houden over een land. Daarvoor kregen ze van elk vak een passende opdracht.

Bij de presentatie hebben alle leerlingen hun beste beentje voor gezet.

Jullie kunnen hen zien blinken.

Bedankt mevrouw Van Overmeire!

Lees meer

Bruggen bouwen

De leerlingen van 1STWE 3 en 4 sluiten het vak STEM dit schooljaar af met het bouwen van een brug. Doorheen het hoofdstuk bruggen hebben ze tijdens een wandeling kennis gemaakt met de vele constructies van bruggen die Dendermonde te bieden heeft.Ze zijn zelf de uitdaging aangegaan om een Da Vinci brug te bouwen En hebben deze uitdaging met glans doorstaan. Trotse leerkracht!

Bedankt mevrouw De Wolf!

Lees meer

Mythologie in de lessen Latijn en Nederlands

De leerlingen van 1 Klassieke Talen gingen aan de slag met zegswijzen die verband houden met de Griekse of Latijnse mythologie. In een spreekbeurt voor Nederlands legden ze aan elkaar de oorsprong en de betekenis van hun zegswijzen uit. Voor het vak Latijn verwerkten ze hun mythe op een creatieve manier. Hieronder enkele schitterende creaties.

Bedankt mevrouw Goemaere en Verbelen voor de foto's!

Lees meer

Schooljaar 2022 - 2023: Inschrijven Eerstejaars

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Ongetwijfeld bent u op zoek naar een geschikte school. Uiteraard is uw zoon of dochter van harte welkom op het Óscar Romerocollege.

Onze eerste graad is een plek waar leerlingen kunnen groeien, hun talenten ontdekken en zich kunnen ontplooien.

Lees meer

Pagina's