Bezoekje aan Blijdorp tijdens week van de smaak.

Onderstaande tekst werd geschreven door één van onze leerlingen.  Een verslagje van hun ervaring in Blijdorp tijdens de week van de smaak.

Tijdens de “ Week van de Smaak” mochten wij, de leerlingen van de richtingen “Logistiek helper in de Zorginstelling “en” Verzorgende/Zorgkundige” van de campus Trefpunt, samen met de mensen van Blijdorp koken gedurende de week van de smaak. Iedere dag kwam een andere klas aan de beurt. We hebben samen met de bewoners van Blijdorp onder andere fruitsla en lekkere tomatensoep gemaakt.

Samen met onze leerkracht deden we eerst de boodschappen en zijn dan te voet naar Blijdorp gestapt. De mensen van Blijdorp hebben ons hartelijk ontvangen, je zag dat ze er echt zin in hadden. De taken werden verdeeld naar ieders mogelijkheden. Tijdens het snijden en het koken konden we met de mensen babbelen en je zag duidelijk dat ze hier van genoten. Eens alles bereid hebben we samen alles afgewassen. Daarna kon iedereen lekker smullen van wat ze hadden gemaakt. Je zag meteen dat ze het lekker vonden en dat ze blij waren wat ze hadden bereikt.

Dit is een reactie van iemand van Blijdorp die heeft meegeholpen: “Ik heb er van genoten dat jullie samen met ons soep zijn komen maken en vond het super leuk dat jullie er waren, dit is zeker voor herhaling vatbaar.”(DH)
Wij kijken samen met de bewoners en begeleiders van Blijdorp al uit naar volgend jaar!

Verslag: Kelly Thys
Leerling Verzorgende/Zorgkundige