Eerste Graad

Open dag 25 april 2020

Vandaag is het niet mogelijk een gewone openschooldag te organiseren. We willen jullie daarom graag via digitale weg informeren.

VIRTUELE RONDLEIDING

Bekijk de onderstaande film voor een virtuele rondleiding op onze school.

 

INFORMATIE OVER ONS AANBOD

Bekijk deze gefilmde powerpointvoorstelling met toelichting met alle informatie over ons aanbod in de eerste graad.

Lees meer

Inschrijven als eerstejaars voor 2023 - 2024

Uw zoon/dochter zet binnenkort de stap van de vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Ongetwijfeld bent u op zoek naar een geschikte school. Uiteraard is uw zoon of dochter van harte welkom op het Óscar Romerocollege.

Klik hier voor onze informatiebrochure.

Lees meer

MOEV Zwemmen

Op woensdag 11 januari waren we met 6 leerlingen present op de Moev zwemmen in Sint-Niklaas.

Het werd een zeer sportieve, boeiende en spannende namiddag! Iedereen deed zijn uiterste best, voor sommige leerlingen was het zelfs de eerste keer dat ze deelnamen aan een zwemcompetitie.  Niettegenstaande ging iedereen naar huis met één of meerdere welverdiende medailles.

Dikke proficiat allemaal!

Lees meer

2 SPOB/2 SPOV Testbatterij

Nadat onze sportrichting in het eerste jaar vol op dreef is, kregen we dit schooljaar de sportrichting definitief toegewezen in het tweede jaar. In hun basisoptie komt dan ook een deel theorie aan te pas waarin we vaak zelfstandig onderzoek uitvoeren om zo de sport theoretisch te benaderen.

Als eerste opdracht van dit schooljaar ontwikkelden de leerling van 2 SPOB/2 SPOV zelf een testbatterij.

Lees meer

Inleefdag

Inleefdag 1OK

Donderdag 8 september ’22 trokken de leerlingen van 1OK er voor de eerste keer op uit. Via een gps-wandeling, die geleid werd door Mister X, kregen ze door het uitvoeren van opdrachten telkens een nieuwe locatie toegestuurd waar zij naar toe moesten wandelen. De eindbestemming bleek de pleinen aan de Tragel te zijn. 

Op de Tragel moedigden ze elkaar aan om een goede plaats te bemachtigen bij het ladderspel. In de namiddag deden ze nog estafettespelletjes en een oriëntatieloop. 

Lees meer

Welkom!

Gisteren maakten onze nieuwe eerstejaartjes al kennis met de school, de titularis en ook met hun klasgenoten voor het komende schooljaar. Het was een gezellig komen en gaan van leerlingen en leerkrachten. We zijn blij jullie allen te ontvangen en wensen jullie allemaal een mooie start van het eerste jaar in het secundair onderwijs!
 
Lees meer

Romerokermis

Vandaag namen we met een ouderwetse kermis afscheid van onze tweedejaars. We wensen jullie heel veel geluk in jullie verdere schoolcarrière!

Lees meer

Eindwerk 2de leerjaar B

Onze tweedejaars van de B-stroom hebben de laatste dagen van het schooljaar ook niet stil gezeten. Ze hadden als opdracht om een presentatie te houden over een land. Daarvoor kregen ze van elk vak een passende opdracht.

Bij de presentatie hebben alle leerlingen hun beste beentje voor gezet.

Jullie kunnen hen zien blinken.

Bedankt mevrouw Van Overmeire!

Lees meer

Bruggen bouwen

De leerlingen van 1STWE 3 en 4 sluiten het vak STEM dit schooljaar af met het bouwen van een brug. Doorheen het hoofdstuk bruggen hebben ze tijdens een wandeling kennis gemaakt met de vele constructies van bruggen die Dendermonde te bieden heeft.Ze zijn zelf de uitdaging aangegaan om een Da Vinci brug te bouwen En hebben deze uitdaging met glans doorstaan. Trotse leerkracht!

Bedankt mevrouw De Wolf!

Lees meer

Pagina's