Talen en Exacte Wetenschappen

Optocht 100 Dagen

Vandaag vierden onze laatstejaars hun laatste honderd dagen op onze school.

De dag werd ingezet met een heel kleurrijke 100 Dagenoptocht. Daarna volgde nog de 100 Dagenshow.

 

Fotografie: Koen Van Cauwenberge

Lees meer

Twaalfde Editie Senegalquiz

Op vrijdag 17 maart vond de Senegalquiz plaats. De opbrengst gaat naar al onze pastorale projecten. Het was een pittige quiz en we waren vooral blij zoveel oud-leerlingen en sympathisanten te mogen begroeten!

Lees meer

"Slim leren omgaan met geld"

De voorbije weken kregen vierdes voor de vak economie gastcolleges met het onderwerp "Slim leren omgaan met geld" en dat in samenwerking met KBC.

De leerlingen leerden over verzekeringen, sparen, lenen, betaalmiddelen, enzovoort.

Credits: Véronique Van Der Meersch

Lees meer

Klimaatdag 5des

De vijfdes van Campus Noordlaan hadden vandaag een Klimaatdag.
 
In de voormiddag stond een Klimaatbetoog door Nic Balthazar op het programma gevolgd door een Questions & Answers.
 
In de namiddag gingen onze leerlingen zelf aan de slag met de workshop Betergem 2038. De Stad Dendermonde zorgde voor enkele experts om deze workshops mee te begeleiden. Onze vijfdes sloten de dag af met een engagementsverklaring.
 
Lees meer

NaMUN Conference Namen

Een delegatie van leerlingen nam o.l.v. Rika Jamart deel aan de NaMUN Conference in Namen.
 
MUN staat voor Model United Nations. Op deze conferentie debatteerden leerlingen uit Marokko, Spanje, Luxemburg, Polen, Slovakije, Duitsland en België gedurende twee dagen volgens de regels van de United Nations over het onderwerp “verenigd in solidariteit”. Zo bootsten ze o.a. werkgroepen na en een Veiligheidsraad. Het was de eerste MUN-conferentie ooit in Wallonië en ze vond plaats in het Waalse Parlement.
 
Lees meer

MOEV indoor atletiekmeeting in Gent

Afgelopen woensdag namen we met 10 atleten deel aan de MOEV indoor atletiekmeeting in Gent.

Wie de inschrijvingslijsten even onder de loep nam, kon vaststellen dat onze leerlingen zich bij de betere van het inschrijvingsveld bevonden. Dit gaf hen hoop en moed om het beste van zichzelf te geven. Al vlug bewezen onze toppers dat ze op de afspraak waren. Hele mooie tijden en prestaties kleurden de hele namiddag met enkele podiumplaatsen als uitschieters.

Lees meer

Spaghettizwier ProZA 11

Gisteren vond de Spaghettizwier plaats ten voordele van de al 11de editie van het uitwisselingsproject ProZA. Leerlingen van onze school zullen o.l.v. Sven Van der Linden en Lieven Aelbrecht op uitwisseling gaan naar Zuid-Afrika en leerlingen van Garsfontein, een school in de buurt van Pretoria, zullen ons ook bezoeken. Deze editie gaat ook adjunct-directeur Pascal Carpentier mee.

Lees meer

Workshop Slam Poetry

De leerlingen van 3NW1 volgden een workshop 'Slam Poetry' van Joram Boumkwo in het kader van de Poëzieweek.

Dit is een samenwerking met de bibliotheek van Dendermonde.

Credits: Koen Straetman

Lees meer

MOEV Zwemmen

Op woensdag 11 januari waren we met 6 leerlingen present op de Moev zwemmen in Sint-Niklaas.

Het werd een zeer sportieve, boeiende en spannende namiddag! Iedereen deed zijn uiterste best, voor sommige leerlingen was het zelfs de eerste keer dat ze deelnamen aan een zwemcompetitie.  Niettegenstaande ging iedereen naar huis met één of meerdere welverdiende medailles.

Dikke proficiat allemaal!

Lees meer

Spaghettizwier ProZA

Op vrijdag 27 januari organiseert de elfde lichting van ProZA een spaghettizwier in de feestzaal en warme refter van CNO.

Iedereen die de uitwisseling met Hoërskool Garsfontein wil steunen en die avond toevallig honger heeft, is van harte welkom. Er zijn twee eetshiften: afzakken kan om 18 uur of om 19.30 uur. Verder kan je kiezen tussen spaghetti bolognese, carbonara of vegetarisch.

Bestellingen kan je tot 18 januari doorgeven via lieven.aelbrecht@romerocollege.be.

Graag tot dan!

Het ProZA-team

Lees meer

Pagina's