Welzijn en Maatschappij

Winnaar fotowedstrijd Plan International

Arwen Vermandel (6HWB2) nam deel aan een fotowedstrijd van Plan international i.s.m Canon. Zij werd als winnaar gekozen.

Op woensdag 8 februari werden de leerlingen uit de zesdes van domein Maatschappij en Welzijn vergast op een lezing van Lieve Blancquaert rond gender equality.

Aansluitend stond er voor de leerlingen die deel uitmaken van Erasmus+ project ‘Rights 4 Women’ ook nog een workshop fotografie op het programma.

 

Credits: Nele Huys

Lees meer

MOEV indoor atletiekmeeting in Gent

Afgelopen woensdag namen we met 10 atleten deel aan de MOEV indoor atletiekmeeting in Gent.

Wie de inschrijvingslijsten even onder de loep nam, kon vaststellen dat onze leerlingen zich bij de betere van het inschrijvingsveld bevonden. Dit gaf hen hoop en moed om het beste van zichzelf te geven. Al vlug bewezen onze toppers dat ze op de afspraak waren. Hele mooie tijden en prestaties kleurden de hele namiddag met enkele podiumplaatsen als uitschieters.

Lees meer

Excursie Leuven 5 Verzorging

Vrijdag gingen de leerlingen van 5 Verzorging naar Leuven. Ze bezochten Kirikou, een organisatie dit zich inzet voor kwetsbare gezinnen.
 
De leerlingen gingen aan de slag als vrijwilliger en sorteerden speelgoed en kinderkleertjes.
 
In de namiddag gingen ze richting Reuzenhuis waar ze zich opnieuw even 2 jaar waanden en verschillende risico’s ondervonden in huis.
 
Ze deden een goede daad en leerden heel wat bij om mee te nemen op stage.
Lees meer

Spaghettizwier ProZA 11

Gisteren vond de Spaghettizwier plaats ten voordele van de al 11de editie van het uitwisselingsproject ProZA. Leerlingen van onze school zullen o.l.v. Sven Van der Linden en Lieven Aelbrecht op uitwisseling gaan naar Zuid-Afrika en leerlingen van Garsfontein, een school in de buurt van Pretoria, zullen ons ook bezoeken. Deze editie gaat ook adjunct-directeur Pascal Carpentier mee.

Lees meer

Jeugdstadsdichter Dendermonde: Lies Vinck

Lies Vinck Lies Vinck (6HWA) werd gisteren aangesteld als Jeugdstadsdichter van Dendermonde.

Ze las daarbij twee gedichten voor en kreeg rechtstreeks lovende woorden van Mustafa Kör, onze Dichter des Vaderlands.

Het artikel kan je hier lezen.

Lies werd vanmiddag ook geïnterviewd door TV Oost.

Van harte gefeliciteerd, Lies!

Lees meer

Spaghettizwier ProZA

Op vrijdag 27 januari organiseert de elfde lichting van ProZA een spaghettizwier in de feestzaal en warme refter van CNO.

Iedereen die de uitwisseling met Hoërskool Garsfontein wil steunen en die avond toevallig honger heeft, is van harte welkom. Er zijn twee eetshiften: afzakken kan om 18 uur of om 19.30 uur. Verder kan je kiezen tussen spaghetti bolognese, carbonara of vegetarisch.

Bestellingen kan je tot 18 januari doorgeven via lieven.aelbrecht@romerocollege.be.

Graag tot dan!

Het ProZA-team

Lees meer

Erasmus+programma: BASE, SENses for Learning en RIGHTs for Women

More equality, more humanity. Met deze kernslogan werken we sinds 2019 in verschillende Europese partnerschappen binnen het Erasmus+programma. Leerlingen en leerkrachten werken samen rond thema’s die aansluiten bij de interessesfeer en het curriculum via onderzoeksopdrachten en projectwerk op school en tijdens internationale projectbijeenkomsten.

Lees meer

Traiteurdienst 7OA

Dankzij de kookkunsten van 7OA hoefden de leerkrachten op donderdag 15 december niet zelf achter het fornuis te staan.
 
Onder supervisie van Mevr. Van Nuffel maakten ze een 60-tal porties kip met witloof en jagersaus en tiramisu. Het smaakte!
 
 
Lees meer

Uitdaging 4es

In de week van 10 tot en met 14 oktober gingen de 4es van Campus Maatschappij & Welzijn op hun driedaagse Uitdaging naar De Panne en Oostende.

Lees meer

Pagina's