Europrojectconferentie Zilina

Van 4 tot 8 oktober vond aan het Gymnázium bilingválne in Zilina de YEL Conferentie plaats. Onze school maakt deel uit van het Europese netwerk "Europroject: Education Without Frontiers". Onze school woonde de conferentie bij samen met onze leerlingen Lore Sterckx en Thomas De Feyter. Zij namen deel aan een debat volgens de regels van de European Council. Zij vertegenwoordigden België in dat debat samen met leerlingen van het Institut de la Providence van Champion. Als opdracht moesten ze debatteren over een resolutie over de  mogelijkheid van een gezamenlijke Europese defensie en voor maatregelen in de strijd tegen terrorisme.

Op deze conferentie vond voorts een verkiezing plaats voor een nieuw bestuur. De nieuwe president van het netwerk is Jean Theis uit Luxemburg. Hij zal worden bijgestaan door Janka Mládenková (Slovakije) en Satu Syyrraki Finland). Hans Vanhulle werd gevierd en bedankt voor zijn jaren van inzet als vice-president en president van het netwerk.

Bovendien werd het YEL-project voorgesteld. Met debateerclubs probeerden scholen hun leerlingen voor te bereiden op debatten met leerlingen uit andere landen volgens het model van de United Nations. Centraal staat hierin leadership of hoe we van onze leerlingen toekomstige leiders kunnen maken. Ten slotte werden ook de resultaten van ons Erasmus Plus LIFE Project voorgesteld door Jessica Stefener en Silke Horst waarmee we ook leerlingen van onze school probeerden beter voor te bereiden op de bedrijfswereld en op solliciteren in een Europese context.

Bekijk de foto's