LIFE Conferentie Duitsland

Van 5 tot en met 11 maart vond de vierde en laatste LIFE Conferentie voor de leerlingen plaats in het Wittekind-Gymnasium uit Duitsland. LIFE staat voor Linking Interests For Europe. Met dit door de Europese Unie goedgekeurd project willen we de belangen van lokale bedrijven en onderwijs verenigen. De bedoeling van het project is om lokale bedrijven via onze partnerscholen in Duitsland, Portugal en Italië te promoten en onze leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt door hen te laten kennismaken met het bedrijfsleven.

Een delegatie van zes leerlingen van de 4 Latijn BA gingen onder leiding van Lieselot Claeys en Koen Van Cauwenberge naar Lübbecke. Samen met de Duitse leerlingen en leerlingen van het Liceo "Rambaldi – Valeriani"  e "Alessandro da Imola" uit Italië en van de Escola Secundária de Francisco Rodrigues Lobo in Leiria in Portugal werkten ze aan het Erasmus + LIFE Project. Erasmus + is een initiatief van de Europese Unie om het onderwijs te moderniseren, jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt en de kloof te dichten tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Onze leerlingen bezochten het computerbedrijf Wortmann AG Group en Blase Siebdruck. Ze waren vooral onder de indruk van hun bezoek aan Autostadt Wolfsburg van Volkswagen. De deelnemende leerlingen kregen workshops in online solliciteren, videomontage, marketing en zakelijke communicatie. Onze leerlingen waren alvast zeer enthousiast en de Belgische leerlingen maken zich klaar om al hun nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen op de Trade Fair die ze zullen organiseren in april 2017. Ze zullen dan alle bedrijven die ze de voorbije twee jaren bezocht hebben voorstellen.

U kunt het project volgen op http://erasmuspluslife.eu/.

Geniet mee van het onderstaande compilatiefilmpje van alle voorbije conferenties inclusief deze laatste conferentie.