LIFE Conferentie Imola

Van 6 tot en met 12 november vond de derde LIFE Conferentie plaats in het Liceo "Rambaldi – Valeriani"  e "Alessandro da Imola" uit Italië. LIFE staat voor Linking Interests For Europe. Met dit door de Europese Unie goedgekeurd project willen we de belangen van lokale bedrijven en onderwijs verenigen. De bedoeling van het project is om lokale bedrijven via onze partnerscholen in Duitsland, Portugal en Italië te promoten en onze leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt door hen te laten kennismaken met het bedrijfsleven.

Een delegatie van zes leerlingen van de 4 Latijn BA gingen onder leiding van Lieselot Claeys en Koen Van Cauwenberge naar Portugal. Samen met de Italiaanse leerlingen en leerlingen van het Wittekind-Gymnasium uit Duitsland en van de Escola Secundária de Francisco Rodrigues Lobo in Leiria in Portugal werkten ze aan het Erasmus + LIFE Project. Erasmus + is een initiatief van de Europese Unie om het onderwijs te moderniseren, jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt en de kloof te dichten tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Onze leerlingen bezochten het tegelbedrijf La Fabbrica en het agrotoerisme op de boerderij Ca Monti. De deelnemende leerlingen kregen workshops in marketing, sponsoring, crowdfunding, fotografie en zakelijke communicatie. Ze kregen de uitdaging om sponsors te vinden voor de LIFE t-shirts van de trade fair in 2017. Onze leerlingen waren alvast zeer enthousiast en de Belgische leerlingen kijken uit naar de volgende conferentie in Duitsland.

U kunt het project volgen op http://erasmuspluslife.eu/.

Geniet mee van het onderstaande compilatiefilmpje.