LIFE Kick-off conferentie

Van 23 tot 29 oktober vond de LIFE Conferentie op onze school plaats onder leiding van Lieselot Claeys en Koen Van Cauwenberge. Leerlingen van de 4 Latijn BA ontvingen leerlingen uit Italië, Duitsland en Portugal. De twee komende schooljaren zal onze school samen met het Wittekind-Gymnasium uit Duitsland, de Escola Secundária de Francisco Rodrigues Lobo uit Portugal en het Liceo "Rambaldi – Valeriani"  e "Alessandro da Imola" uit Italië werken aan het Erasmus + LIFE Project. Erasmus + is een initiatief van de Europese Unie om het onderwijs te moderniseren, jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt en de kloof te dichten tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

LIFE staat voor Linking Interests For Europe. Met dit door de Europese Unie goedgekeurd project willen we de belangen van lokale bedrijven en onderwijs verenigen. De bedoeling van het project is om lokale bedrijven via onze partnerscholen in Duitsland, Portugal en Italië te promoten. Concreet houdt dat in dat deze week Italiaanse, Duitse en Portugese leerlingen met twee Belgische bedrijven kennismaakten. Zo bezochten ze Callebaut en de brouwerij Vicaris. Hierna maakten ze een promotiefolder, een presentatie en een promotiefilm over ieder bedrijf. De Vlaamse leerlingen zullen hetzelfde doen voor Duitse, Italiaanse en Portugese lokale bedrijven. Op het einde van het project zal iedere school deze bedrijven voorstellen op een Trade Fair. Ook kregen onze buitenlandse gasten een economische uitdaging in Gent en in Dendermonde en bezochten ze de Europese instellingen in Brussel.

De deelnemende leerlingen kregen workshops in marketing, fotografie en zakelijke communicatie. Ze waren alvast zeer enthousiast en de Belgische leerlingen kijken uit naar de volgende conferenties in Portugal, Italië en Duitsland.

U kunt het project volgen op http://erasmuspluslife.eu/.

Geniet mee van het onderstaande compilatiefilmpje.

 

 

Kick-off Conference Belgum from Óscar Romerocollege on Vimeo.