Unicum in Industriële Wetenschappen

Unicum in Industriële Wetenschappen, Tina haalt wel Vlaamse Wiskunde Olympiade

Tina Van Avermaet is één van de weinige meisjes op de campus Techniek & Engineering van het Oscar Romerocollege in Dendermonde. Ze zit in het vierde jaar Industriële Wetenschappen. En dat ze daar haar mannetje staat, bewijst ze met haar succes in de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

Tina Van Avermaet maakte in het verleden geen evidente, maar wel een heel bewuste keuze om met haar talenten voor wiskunde en wetenschappen een STEM-domein als Techniek & Engineering te kiezen. “Ik weet dat dit toch nog altijd een beetje tegen de stroom in, maar het interesseert me”, zegt ze. “Ik zie dat steeds meer meisjes kiezen voor een STEM-domein, maar het is nog altijd niet vanzelfsprekend. Toch voel ik me hier opperbest. De richting Industriële Wetenschappen ligt me volledig.”

 

Van Avermaet wist zich als enige leerling van de campus Techniek & Engineerding te plaatsen voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Ze stoot door naar de nationale finaleronde, een stevige prestatie. Tina maakt er haar leerkrachten, en dan vooral die van wiskunde, heel trots mee. Het meisje werd trouwens, net als de andere paar meisjes op de campus in de bloemetjes gezet naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. “Door hun vastberadenheid en moed, kunnen ze andere jonge meisjes inspireren om ook voor een STEM-opleiding te kiezen”, zegt directeur Helga Buelens.

https://www.hln.be/dendermonde/unicum-in-industriele-wetenschappen-maar-tina-haalt-wel-vlaamse-wiskunde-olympiade~a39aa4a9/