Driedaagse Derdejaars Hasselt

Vorige week gingen de derdejaars van Welzijn & Maatschappij naar Hasselt, de Hoofdstad van de Smaak. De leerlingen namen deel aan workshops in diverse musea die de stad rijk is. De eerste avond sloten we af met een paar spelletjes bowling.

In het Jenevermuseum kwamen alle zintuigen aan bod. Tijdens een stellingenspel leerden de leerlingen meer over de nuchtere feiten over voeding en alcohol. In het Clarenhof, een woonzorgcentrum in het voormalige Clarissenklooster, maakten de leerlingen kennis met enkele beroepen uit de zorgsector. In de Beiaardtoren waagden een aantal derdes zich dan weer aan een klim naar het klokkenplatform. Onderweg kwamen ze alles te weten over uurwerken, klokken en beiaarden. Na een adembenemende klim naar de top, konden ze genieten van het indrukwekkende panorama van Hasselt. Andere leerlingen brachten een bezoek aan het Modemuseum waar momenteel de expositie ‘Across Japan’ loopt. In deze tentoonstelling wordt de klemtoon gelegd op de Japanse streetwear en Haute Couture van ontwerpers als onder andere Yohji Yamamoto en Rei Kawakubo die in dialoog staan met het Westen. In het literair museum kwamen de leerlingen meer te weten over de diepere betekenis van sprookjes.

In de Japanse Tuin stonden de kersenbomen in bloei en genoten we van de rust die de plaats uitstraalt, vooraleer we met de trein weer huiswaarts keerden.

Hasselt … voor ieder wat wils en voor herhaling vatbaar!

Bekijk de foto's